Spellemansprisvinner Arif gjestet #ErDuSikker-mester Knarvik VGS

Konsert med Arif - #ErDuSikker?

Etter uker med hard kamp om poengene i den landsdekkende trafikksikkerhetskonkurransen #ErDuSikker, stod til slutt Hordaland-skolen Knarvik igjen som en verdig vinner.

Fornøyde konsertgjengere: Russestyremedlem Benjamin Haugland Sleire og russepresident Silje Nordal på Knarvik VGS. 

– Innsatsen var veldig verdt det, forklarte russepresident ved skolen, Silje Nordal, etter at sceneteppet hadde falt for førstepremien – en helt spesiell konsert med hiphop-artist Arif. – Dette var kjempegøy! Alle har vært så positive, og vi så jo hvor god stemning det var blant folk her. Det var veldig mye innsats fra mange helt på tampen, og det fikk vi betalt for her i dag, fortalte hun. Skaper sterkere bevissthet om trafikksikkerhet – Dette har spredd mye glede, for å si det slik, samtykker Benjamin Haugland Sleire, medlem av russestyret ved skolen. – Men blir man mer trafikksikker ved å delta i en konkurranse som #ErDuSikker? – Det blir mer fokus på temaet, helt klart. Man tenker over innholdet når man jobber med oppgavene. Dette er viktig, understreket han. Russepresident Silje var enig: – Spesielt slike ting som fart og bremselengde skaper oppmerksomhet. Folk blir litt sånn «Oi! Shit – har jeg virkelig kjørt så langt hvis jeg ser ned på telefonen min?» når man lærer om det. Det er klart at det gjør inntrykk, sa hun videre. Viktig engasjement hos trafikksårbar ungdom I over tre uker har deltagerskolene i årets utgave av #ErDuSikker utført digitale oppdrag om valg, handlinger og holdninger i trafikken. Årets fokusområde er oppmerksomhet og fart, og over 30 000 oppdrag har blitt levert i konkurransen. Til slutt stod altså Knarvik igjen på toppen av pallen, tett etterfulgt av Askim og Risør. Emilie Bratt Jakhelln, prosjektleder for konkurransen hos Trygg Trafikk, gratulerer med en fortjent seier og vel overstått vinnerkonsert: – Dette var helt rått, Knarvik! Elevene her har vist en imponerende innsats og vilje i konkurransen, og de har hatt det aller høyeste engasjementet hos elevene blant alle deltagerskolene totalt sett, forteller hun om vinnerskolen. TØI: – #ErDuSikker skaper bedre læring om trafikksikkerhet

– Trafikkunnskap er svært viktig læring for sårbar ungdom, forteller prosjektleder Emilie Bratt Jakhelln i Trygg Trafikk.

For Bratt Jakhelln er det høye engasjementet og innsatsen svært viktig i lys av det alvorstunge bakteppet for konkurransen: – Transportøkonomisk Institutt (TØI) har slått fast at #ErDuSikker-konkurransen bidrar til høyere læringseffekt på temaet trafikksikkerhet hos deltagerungdommen. Dermed blir innsatsen fra elevene på deltagerskolene svært verdifull når vi i tillegg vet at trafikkulykker er en av de største helserisikoene for ungdom i denne alderen, forklarer hun. Stjernene stiller opp for #ErDuSikker I tillegg til den store konsertpremien har elever som har levert alle oppdrag i konkurransen også vært med i trekningen av et fylkesstipend på hele 15 000. Prispengene kan brukes til å ta førerkort, reise eller kjøpe sykkel. Arifs stjernekonsert i Knarvik føyet seg inn i rekken av populære artister som har gjestet vinnerskolene i konkurransen. I fjor var Cezinando den store stjernen; i 2016 gjestet popkometen Sondre Justad vinnerskolen; Jaa9 og OnklP stilte opp som premie i 2015 og hele Bergens Gabrielle gjorde sitt for den gode saken på samme måte i 2014.