Stor interesse for Martin Whatsons refleksdesign

Snakk om respons, eller umiddelbar refleks, fra følgerne som kommenterte og likte det de så. Ikke bare her i Norge, folk rundt om i verden ville vite om det var mulig å få «shipet» de kule refleksene. Så stor ble pågangen at nettsidene til Refleksprodukter og Trygg Trafikk gikk ned etter 2 minutter. Dette ble kommunikasjonssjef Cecilie Bryner i Trygg Trafikk raskt gjort oppmerksom på av fortvilte fans – selv om det var helg og sent på kvelden. Like etter midnatt var sidene oppe igjen. 

Produsenten av årets designrefleks har aldri opplevd maken til interesse. Normalt kommer under 1 prosent av bestillingene fra utlandet, i år har 24 prosent av bestillingene kommet fra utlandet. Årets refleksdesign er også ettertraktet av menn. Vanligvis står menn for under 10 prosent av bestillingene på et refleksprodukt, mens Whatsons design økte andelen til 85 prosent!  – Vi så tidlig at dette var et populært design og har to ganger i høst satt i gang nye produksjoner. Vårt mål er til enhver tid å ha reflekser på lager – og det greier vi også i år, sier Eva Aunemo, daglig leder i Reflexprodukter. 

Refleksdagen – et årlig prosjekt i høstmørket

Vi tok en prat med spesialrådgiver Ann-Helen Hansen i Trygg Trafikk. Hun er prosjektleder for Refleksdagen 2022, og syns det er ekstra stas at refleksene blir så godt mottatt, og særlig gøy er det at mange menn vil bli sett i høstmørket nå.  Hvordan kom dere på å høre om Martin Whatson kunne være interessert i prosjektet? – Trygg Trafikk har over flere år fått laget reflekser til Refleksdagen i samarbeid med kunstnere og designere. Magne Furuholmen, Pushwagner, Kygo, Vebjørn Sand og Unni Askeland er noen av de som har bidratt med refleksdesign tidligere. Da min kollega Francis Hess fra Stavanger foreslo Martin Whatson, ble vi umiddelbart begeistret. Whatson har gjort mye spennende gatekunst opp gjennom årene, og har et uttrykk som er lett å kjenne igjen.  Hva ble avgjørende for at han ville bidra? Martin Whatson er samfunnsengasjert og så verdien av kunne bidra til å gjøre fotgjengere synlige i mørket. Gatekunst dreier seg jo om å bli sett. Bruk av refleks, likeså. En fin parallell, synes Whatson selv. En ting er sikkert, det blir mange kule refleksfolk å se i høst.