Trygg Trafikk inngår samarbeid med Norges Fotballforbund

– En del av trafikken ute på veien er idrettslag som er på vei til eller fra treninger, kamper og turneringer, og vi har dessverre sett eksempler på alvorlige trafikkulykker med idrettslag på tur. Vi ser derfor frem til å samarbeide om trafikksikkerhet for NFFs medlemmer og publikum, sier Jan Johansen, direktør i Trygg Trafikk. Starten av samarbeidet blir markert på og etter herrelandskampen mot Montenegro på Ullevaal mandag 11. oktober. 

– For fotballen og alle som er glade i den så ønsker vi å legge til rette for trygge rammer på og utenfor banen og da er Trygg Trafikk en helt naturlig partner på området. Vi ser frem til et godt samarbeid i tiden som kommer, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt. 

Trygge aktiviteten på flere områder

NFF har i løpet av de siste årene knyttet seg tettere til fagmiljøer som kan områdene som understøtter den trygge aktiviteten på feltet som et ledd i utviklingen av NFF Kvalitetsklubb. Et eksempel på dette er Antidoping og Redd Barna. Det er et arbeid som Trygg Trafikk heier på.– Vi er svært glade for det samfunnsansvaret Norges Fotballforbund har tatt i en årrekke ved å arbeide med holdninger og adferd på flere områder enn fotballbanen, blant annet gjennom sine samarbeid med Av-og-til og Redd Barna, og nå også med oss i Trygg Trafikk, sier Johansen. Fagansvarlig for NFF Kvalitetsklubb, Kristoffer Paulsen Vatshaug, er også godt fornøyd med det nye samarbeidet. – Det er helt naturlig at fagmiljøer med kompetanse også deltar i og rundt vår aktivitet, og vi er glade for at disse partnerne også ønsker å være sammen med oss i vårt arbeid i og rundt klubbene rundt om i landet, sier han.  – Sammen med Trygg Trafikk skal vi nå se på konkrete verktøykasser, kampanjeperioder med informasjon og andre elementer rettet mot både oss som jobber i NFF, men ikke minst ut til alle klubber og lag i Norge, sier Vatshaug.