Sykling er en super sport og transportmetode for barn i alle aldre. I tillegg til å være blant de morsomste måtene å forflytte seg på, er sykling glimrende fysisk mestring for de som vokser opp.

De fleste voksne har gode minner fra den tiden de selv var barn og lærte seg å mestre sykkelen. For deg som forelder finnes det flere ting det er viktig å kunne når dine egne barn skal ta sykkelen fatt for første gang:

Bruk sykkelhjelm

De fleste vet hvor viktig det er at hodet beskyttes av en god hjelm. På samme tid er det viktig å vite hvordan hjelmen skal sitte for å gi fullgod beskyttelse – i tillegg til å finne en hjelm ungene liker. Det kan du lese alt om her.

Finn rett sykkel til barna

I tillegg til en god hjelm er det viktig at barn har en god sykkel tilpasset deres alder og nivå som syklister. Her kan du lese hvordan du finner rett sykkel før barna ruller avgårde på to hjul.

Forbered barna på sykling i trafikken

Etterhvert som barna blir flinkere og tryggere syklister vil tiden komme da de skal ut i trafikken. Det gjelder å ha et bevisst forhold til fareelementene som kan oppstå og å sikre at ungene har god trafikkforståelse før du slipper dem avgårde. Her kan du lese alt om hvordan du som forelder bør gå frem for å sikre at barna er godt forberedt og blir trygge syklister i trafikken.