Den Store Refleksjakten 2021

Hvert år inviteres barn fra flere steder i landet til å delta i refleksjakten. Konkurransen går ut på å finne frem alle refleksene man har i skuffer og skap, ta det med til skolen og telle opp, for så å ta refleksene i bruk. Under finner du en oversikt over refleksjakten i noen av fylkene.

Refleksjakten i Trøndelag

Det var rekordstor deltakelse i år, og bare lovord å få etter gjennomføringen. Barna elsker å jakte på reflekser i hjemmene sine, og tilbakemeldingene viser at det har vært et stort engasjement blant både store og små.

Det her va egentlig en veldig fin oppgave. No må all i familien bruk refleks, og vi fikk samtidig rydda litt heim.

17 237 reflekser ble funnet!

852 elever fra 4-klasse deltok i årets refleksjakt, og til sammen fant de 17237 reflekser. Det gir et gjennomsnitt på 20 reflekser per elev.

Årets vinnere

Hovedpremiene gikk til de to klassene med flest reflekser, mens resterende premier ble trukket ut blant alle dere som deltok.

3000 kr til klassen med færre enn 10 elever (flest reflekser): Glåmos skole.
Sykkelhjelmvinnere: Edvin, Oline og Eirik.

3000 kr til klassen med flere enn 10 elever (flest reflekser): Hunn skole
Sykkelhjelmvinnere: Sahar, Lotte og Aleksander.

 • 2000 kr (trukket ut blant alle): Nardo skole, avdeling Måne
  Sykkelhjelmvinnere: Filip, Mikkel og Kariima.
 • 2000 kr (trukket ut blant alle): Kolvereid skole
  Sykkelhjelmvinnere: Bendik, Kasper og Ingvild.
 • 1000 kr (trukket ut blant alle): Beitstad skole
  Sykkelhjelmvinnere: Isak, Kari og Krystian.

Bilder sendt inn av skolene

Bildene er sendt inn av både Meråker-, Binde-, Halsen- og Hunn skole.

Refleksjakten i Viken

Refleksjakten skaper veldig stort engasjement i Viken hvert eneste år. Lærerne gir gode tilbakemeldinger, dette er noe både barn og voksne liker.

Dette var kjempegøy for barna og vi brukte siden barnas trafikklubb og talte opp, sorterte og snakket om refleksbruk en hel skoletime! Dette skal vi gjøre igjen. 

Fant 18 105 reflekser

1312 elever deltok i årets refleksjakt, og de fant til sammen 18 105 reflekser. Det er i gjennomsnitt 14 reflekser per elev.

Årets vinnere

Vinnerne blir trukket blant de deltakende klassene

Disse klassene vant:

Fredrikstad Begby barne og ungdomsskole 5. trinn
Drammen Brandengen skole 5A
Asker Drengsrud 6b
Kongsberg Kongsberg International School 4. klasse
Sarpsborg Kurland barneskole 2B
Bærum Lysaker 1B
Eidsvoll Råholt skole 5b
N. Follo Siggerud skole 5a
N. Follo Sofiemyr skole 4A
Drammen Øren 3A

Bilder sendt inn fra skolene

Bildene er sendt inn av Bekkestua-, Åsen- Sokna-, Frydenlund- og Buskerud skole.

Refleksjakten i Vestland

5. klassene i Vestland fylke deltok i årets refleksjakt.  I tillegg til refleksjakten, kunne klassene lage artige bilder med refleksmotiv og sende inn til Trygg Trafikk for premiering.

Årets vinnere

 1. Førstepremien gikk til 5. klasse ved Skodvin Montessoriskole. De åtte elevene fant 443 reflekser, som utgjorde et gjennomsnitt på 55,3 reflekser pr. elev. Klassen mottar 5.000 kr til klassekassa.
 2. På andre plass kom 5.klasse ved Bjordal skole, i Høyanger kommune, med eit snitt på 40 reflekser per elev. 5. klasse hadde to elever som samlet inn 80 reflekser. Klassen mottar 3.000 kr til klassekassa.
 3. Tredjeplassen gikk til klasse 5aa ved Skram skole i Kinn kommune, med et gjennomsnitt på 36,7 reflekser per elev. Klassens 16 elever fant 587 reflekser. Klassen mottar 2.000 kr til klassekassa.

Fant  5252 reflekser

23 klasser med til sammen 340 elever deltok i årets refleksjakt. De 5252 reflekser, gjennomsnittlig fant de 15,45 reflekser.

Fem innsendte bilder ble også premiert med 2.000 kr til klassekassa. Disse bidragene blir også publisert på Trygg Trafikk Vestland sin Instagram-konto.