Russen i Østfold fikk se en realistisk kollisjon

Russen i Østfold fikk se en realistisk kollisjon

  • Siw Paulsen Didriksen
  • 08.04.2019
Russen i Østfold fikk seg en real opplevelse da Trygg Trafikk med flere demonstrerte en realistisk kollisjon på Sarpsborg videregående skole.

Elevene var vitne til at alle nødetatene var i aksjon med klipping av bil og redning av 2 skadde personer. Demonstrasjonen har vært en tradisjon i snart 30 år der det i den spede begynnelse ble utført med krandropp. I dag styres bilen ved hjelp av fjernstyring, og temadagen går under navnet «Bare 50 km/t».

– «Bare 50km/t» gjennomføres i 5 byer i Østfold hver vår. Dette gjøres for russen i forkant av deres Temadag på skolen der de får informasjon fra politi, SVV, helse og andre aktører. Dette gjør vi for å gi de noen gode verktøy i russetiden og på ferden videre i voksenlivet. Tidligere omkom minst 1 østfoldruss hvert år. Nå ser vi sjelden alvorlige ulykker der russen er involvert, sier Paal Gunnar Mathisen, distriktsleder i Trygg Trafikk Østfold.

Det er en rekke organisasjoner som går sammen om å arrangere dette for russen. I dag består samarbeidspartene i hovedsak av Fylkestrafikksikkerhetsutvalget/FTU, Politi, brannvesen, ambulansetjenesten, SVV, Viking Redningstjeneste/Knut Martiniussen og Trygg Trafikk.

Se bilder og film fra begivenheten her.

Steng