Ikke all refleks virker like godt

Det er mange typer refleks på markedet, men noen er mye bedre enn andre

Se etter CE-merket refleks

Det finnes massevis av refleksprodukter på markedet og det er store kvalitetsforskjeller. Det finnes også morsomme refleksprodukter som gir svært liten effekt. Noen er både fine og effektive, mens andre gir nesten ingen effekt. Derfor skal du se etter reflekser som har CE-merke. Disse virker godt i mørket.For at du skal være sikker på at du har refleks som virker godt bør du sjekke at refleksen har CE-stempel. Da er du sikker på at kvaliteten er god og du synes godt i mørket!

Hengerefleks og slapwrap

Aller best er reflekser som henger og dingler langs siden fordi disse reflekterer lyset godt. Også slapwraper som du fester rundt arm eller fot er bra. Refleks er forbruksvare, og slitasje og riper svekker refleksjonen. Det er derfor lurt så skifte ut refleksen når den begynner å få mye riper.

Refleksvest bør skiftes

Refleksvesten har god synlighet i mørket. Har du vasket refleksvesten ca 20 ganger bør du kjøpe en ny fordi reflekseffekten avtar. Det samme gjelder om du har refleksvester som brukes mye og som er 2-3 år gamle.

Refleksgarn skinner bare litt

Refleksgarn er kjempepopulært og det lages flotte luer og skjerf. Disse har begrenset reflekseffekt. Bruk derfor vanlig refleks i tillegg så er du synlig i mørket.

Refleks-spray er kun for karneval

Det finnes i tillegg mange morsomme refleksprodukter som luer og skjerf av refleksgarn. Disse har ikke så god reflekseffekt og er ikke nok til at du synes i mørket. Brukes de sammen med vanlige reflekser er de derimot supre. Vi ser også at det finnes refleks-spray på markedet. Refleks-spray gir kun 6-7 prosent reflekseffekt – altså svær lite. I tillegg vaskes den lett av i regnet. Vi anbefaler ikke dette til annet enn karneval og som gimmick-effekt.