Sykkelagenten tar en selfie i skolegården

“A tough business, but somebody´s gotta do it!”

Sykkelagent Stian tar jobben på alvor og legger sjelen sin i å terpe på sykkelreglene. For han er dette et kall og jobbing hele døgnet.

På natten spaner han etter mulige verstinger og på dagen tar han ikke fem øre for å stoppe dem som ikke tar sikkerheten på alvor. Har du ikke hjelm og bremser, får du kjeft. Har du ikke reflekser og lykt på sykkelen, vanker det også tiltale med høyt volum. For ikke å snakke om hvis du kjører med musikk på øret. Sikkerhet, trygghet og oppmerksomhet skal være på rett plass, og Sykkelagenten legger ikke to fingre i mellom for å være litt hard med “kidsa”.

I en perfekt verden hadde vi hatt Sykkelagenter som Stian. Da hadde vi hatt en patrulje som tok #sykkeltrygghet på alvor og sørget for at alle var trygge på sykkel. For det er nå en gang slik at som syklist så er du kjørende, men i motsetning til en bilist er du en mye mer sårbar trafikant.

I samarbeid med Tryg forsikring håper vi at vi kan lage noen sykkelagenter av hver enkelt syklist. Alle syklister må sørge for hjelm på hodet, reflekser, lys i front, gode bremser og god bevissthet på at hele sanseapparatet trengs for å få med seg hva som skjer i trafikken. Filmene er laget med tanke på ungdomstrinnet og kan for eksempel fint benyttes som samtalestarter i undervisning.

Del dette på:

Facebook Twitter