Sykkelhjelmer til barn

Barn på sykkel bør bruke hjelm, enten det er på egen tohjulssykkel, i barnesetet, på sparkesykkel eller i sykkeltilhenger.

Mange barn har en hjelm der hakeremmen er for slakk, slik at hjelmen henger bak i nakken. Da dekker den ikke det viktigste området der flest slag treffer, nemlig pannen og issen.

Hjelp derfor barn med å regulere hjelmen skikkelig. Spennene på hver side skal sitte rett under øret, remmen skal være så stram at bare to fingre kommer mellom remmen og haken – men uten at det blir ubehagelig. Vidden kan reguleres med justering bak i nakken som strammes, eller ved å velge ulik tykkelse på paddingen inne i hjelmen.

Skate-/streethjelmer

Mange barn synes såkalte skate-/streethjelmer er tøffere enn vanlige sykkelhjelmer. Disse hjelmene er også godkjente for sykling, og kan i tillegg brukes til skating og på rulleskøyter. Skatehjelmene har mindre hull og dermed mindre ventilasjon enn de vanlige sykkelhjelmene, men dersom det er en slik hjelm større barn og ungdom faktisk vil bruke, og de ikke synes det blir for varmt, er det bedre enn en hjelm de ikke vil bruke.

Hjelmen av når sykkelen parkeres

Når barn leker og klatrer skal hjelmen av, på grunn av risikoen for kvelning dersom hjelmen sitter fast. Det er derfor en god vane å ta hjelmen av med en gang sykkelen parkerer, og ta den på når det skal sykles.

Det finnes sykkelhjelmer for barn med grønn spenne som løser seg ut ved belastning. Slike hjelmer kan brukes til barn opp til 6-7 år, hvis det er vanskelig å passe på at de tar hjelmen av seg når de veksler mellom å sykle og annen lek.

Del dette på:

Facebook Twitter