Den Store Refleksjakten i Trøndelag 2023

Oktober måned er tiden for å sette søkelyset på viktigheten av å bruke refleks. I tradisjon tro ble det også i år arrangert refleksjakt for 4. trinn på alle skoler i Trøndelag. Det deltok 643 elever, og svimlende 13775 reflekser ble funnet i hjemmene til elevene.

Etter opptelling på skolen, ble refleksene tatt med hjem igjen og hengt på alt av yttertøy, bager og sekker til familiemedlemmene.  Antall reflekser beviser bare nok en gang at det finnes mange reflekser i hjemmene til folk, men at vi dessverre er for dårlige til å bruke dem.

Gratulerer!

Selv om alle er vinnere i refleksjakten, så er det sånn at 5 skoler og 15 enkeltelever får premier. Her er resultatet! 

  • 3000 kr til klassen med færre enn 10 elever som fant flest reflekser.  Bratsberg skole i Trondheim.  Anna, Nils Emil og Pia får hver sin premie i posten. 
  • 3000 kr til klassen med flere enn 10 elever som fant flest reflekser.  Sakshaug skole, Inderøy.  Lykke, Yourusalem og Leia får hver sin premie i posten. 

Skoler som ble trukket ut! 

  • 2000 kr til Hegra barneskole, Stjørdal . Evelyn, Ville og Johannes får hver sin premie i posten. 
  • 2000 kr til  Berg skole, Trondheim. Canary, Frida og Sofie får hver sin premie i posten. 
  • 1000 kr til Frosta skole.  Johan, Sondre og Tuva får hver sin premie i posten.  

Vi fikk snakket med en god del, og det var til vår store glede stort engasjement og begeistring for jakta som ble gjennomført 😊 Her er noe av det som ble sagt:

– Elvene var ivrige og flinke, og syntes dette var artig. Anniken, kontaktlærer Hegra barneskole – Stort engasjement – alle var ivrige på denne leksa! Berit, kontaktlærer Frosta skole – Refleksjakta skapte stort engasjement. Ble også tatt med inn i mattetimen, hvor de kategoriserte og lagde gangestykker. Anne Lise Birk, kontaktlærer Midtbygda oppvekstsenter, Oppdal – Fint å ha en slik dugnad nå i høstmørket.  Liv, kontaktlærer Vikåsen skole i Trondheim – Morsom og engasjert oppgave som elevene likte godt. Det er tydelig at mange heimer hadde gjort en grundig jobb i letingen av reflekser. Linn, kontaktlærer Kvislabakken skole – Ungene var veldig engasjerte, og likte denne konkurransen godt! Emilie, kontaktlærer Meldal barne og ungdomsskole – Elevene syntes det var spennende å telle reflekser, og mange fikk seg en overraskelse over hvor mange reflekser man har liggende hjemme. Grete, kontaktlærer Stiklestad skole – Gøy med refleksjakt. Spennende. Klassen har blitt mer bevisst på hvor viktig det er å bruke refleks. Ida Karoline, kontaktlærer Namdalseid skole – Elevene var veldig engasjerte, og hadde lett i hele huset sitt. De snakket om dette i mange dager. Julie, kontaktlærer Høyeggen skole, 4 c – Fin konkurranse som var enkel å delta på! Trude, kontaktlærer Haraldreina skole