Gabrielle rocka trafikksikre elever

Konkurransen «#Erdusikker?» ble vunnet av Bryne videregående skole og premien ble overrakt 21. januar på Folken i Stavanger. Den noe uvanlige premien var en konsert med den populære artisten Gabrielle.

– Vi synes det er utrolig morsomt at det ble en så bra konsert. Det virket som om elevene satte pris på denne belønningen, sier prosjektleder Siri Persheim Kola i Trygg Trafikk.

Oppdrag til elevene

«#Erdusikker?» er en konkurranse mellom videregående skoler der målet er å gjøre trafikksikkerhet til et tema blant ungdom. Konkurransen har foregått på skolene, i sosiale medier og på nett.

Bryne videregående har i høst konkurrert mot seks andre videregående skoler om å vinne. I halvannen måned har elevene fått ulike oppdrag med forskjellige trafikksikkerhetstemaer. Relevante temaer for ungdom som rus, fart og bilbelte var sentrale.

– Deltakerskolene sendte inn mange kreative bidrag, og Bryne videregående viste stort engasjement i løpet av de seks ukene konkurransen varte, forteller Persheim Kola.

Viktige ambassadører

For å gjennomføre prosjektet har Trygg Trafikk rekruttert ambassadører på skolene. De har hatt ansvaret for å få sine medelever engasjert i konkurransen. Ambassadørene har fått opplæring av Trygg Trafikk i sikkerhet i trafikken og hvordan ungdomsulykker kan unngås. I tillegg har de deltatt på samlinger der formidling og engasjement har vært tema.

– Ambassadørene Lisa Tjelta Fossen og Mari Samuelsen har gjort en fantastisk jobb. De har stått på for vår skole, hengt opp plakater, dratt på kurs og holdt foredrag for hele skolen, forteller avdelingsleder på Bryne videregående skole, Annie Prestegård.

Prestegård mener dette har vært en spennende måte å jobbe med trafikksikkerhet på.

– Vi er sikre på at deltakerne har lært mer om trafikk enn det de visste før konkurransen, sier prosjektleder Siri Persheim Kola.

Selve konkurransen har foregått på en egen nettside og i sosiale medier.