Her er vinnerne av den store tegnekonkurransen i Barnas Trafikklubb!

Tone Glomsrud med tomler opp foran vegg full av tegninger.

Barna på skoler og SFO kunne vinne premier som besøk av Øisteins Tegneblyant, aktivitetsmatte og klassesett med aktivitetshefter om Trym og Madikken. Barnehager kunne vinne besøk av Molly & Partner, aktivitetsmatte, aktivitetshefter og bøker.  

Barnas Trafikklubb med nye sider og oppfrisket innhold 

Barnastrafikklubb.no har fått ny drakt, og innholdet er frisket opp. For å vise dette for alle valgte vi å arrangere en tegnekonkurranse der SFO, skoler og barnehager kunne sende inn tegningene sine.  – Kontakten med lærere og pedagoger er viktig for oss, og vi har et ønske om mer dialog rundt trafikksikkerhet. I Trygg Trafikk jobber vi også for mer lekbasert læring om dette temaet, og der er Barnas Trafikklubb gull, sier Tone Helstad Glomsrud, spesialrådgiver i Trygg Trafikk.    –  Det er en stor bonus at SFO og skoler også tar i bruk de nye nettsidene våre. Mange kom inn i kraft av tegnekonkurransen, og vi ser at bruken øker. Nå håper vi at våre nye gjester, både små og store, setter pris på det de finner der inne. 

Tegningene viser hvorfor refleks er viktig 

Tema for konkurransen handlet om hvorfor refleks er viktig. Dette har resultert i nesten 2500 bidrag fra 122 skoler, 24 barnehager og 23 SFO-er, takket være engasjerte barn, lærere og barnehagelærere.  Nå som vi er i den mørkeste tiden av året, er det viktig å engasjere barn og voksne til å lære om og bruke refleks. Marie Simonsen Zangenberg og Tone Helstad Glomsrud fra Trygg Trafikk har vært ansvarlige for tegnekonkurransen.        

Vi har sett igjennom alle 2487 tegninger    

Zangenberg og Glomsrud har vurdert hver eneste tegning før et mindre utvalg ble sendt til juryen. I juryen satt Molly & Partner, Øisteins Tegneblyant, maskoten Lyset og Lena Westrum, avdelingsleder for Opplæring i Trygg Trafikk. – Det er så mange fine tegninger! Her har barna virkelig lagt ned mye flid og arbeid i detaljer, farger og streker. Det var på ingen måte noen enkel oppgave å kåre vinnerne, sa Glomsrud. Etter mye glede over tegningene og til tross for at det var vanskelig, har juryen nå plukket ut sine favoritter, og vinnerne av tegnekonkurransen er: Skole og SFO

  • 1. premie skole og SFO: Strømmen oppvekstsenter. Tegnet av Odd Vignes Bjelland, 4 klasse 
  • 2. premie skole og SFO: Rjukan barneskole 
  • 3. premie skole og SFO: Paradis skole  
  • 3. premie skole og SFO: Søre-ÅL SFO  

Barnehage

  • 1. premie barnehage: Selje barnehage. Tegnet av Aurora Lykke Barmen, 4 år 
  • 2. premie barnehage: Fagernes barnehage 
  • 3. premie barnehage: Solsletta barnehage  
  • 3. premie barnehage: Stranda barnehage  

 Helga Rutledal Helgesen, pedagogisk leder i Selje barnehage sier de har ekstra fokus på hvordan barna skal få kunnskap og gode holdninger når de ferdes i trafikken.  

– Eg tenkjer at alt arbeidet vi har gjort i barnehagen, spesielt tema om refleks, vert hugsa ekstra godt av barna når vi fekk ei så flott belønning! Veldig stas at vår barnehage vann 1 premien, sier Helgesen. 

 

Vi ble så begeistret at vi fant en ekstrapremie

Som en ekstra takk for engasjement og interesse fra lærere, barnehagelærere og ikke minst fra barna, deler vi ut en ekstrapremie. Ekstrapremien blir en overraskelse til SFO/skole og barnehage, hvor de det gjelder får en egen epost om dette. Dette er for å belønne dem som gjorde en ekstra innsats ved å sende inn tegninger i stor skala. Glomsrud legger til at oppslutningen fra SFO og skole var spesielt imponerende.  

Det ble trampeklapp og jubel da vi ringte en av vinnerne 

Trygg Trafikk i hele Norge har engasjert seg i denne konkurransen. De har fått skoler og barnehager i fylkene rundt om i landet til å engasjere seg like mye.  

– Dette motiverer oss skikkelig til å fortsette med tegnekonkurransen i fremtiden. Da jeg ringte til skoler og barnehager for å fortelle hvem som hadde vunnet, var responsen overveldende. Det betydde mye for vinnerne, og det ble god stemning på personalrommet da jeg fortalte at de hadde vunnet tegnekonkurransen. Jeg hørte tramping og hyl gjennom telefonen, noe jeg ble både glad og rørt av, sier Zangenberg. 

Av alle 2500 innsendte tegninger ble et fåtall sendt videre til juryen – etter nøye utvelgelse. Her er skolene og barnehagene som var med i vurderingen, og vi takker igjen for alle bidrag:  Barnehager                                                        Seljen barnehage (Vestland)                                                  Kleiverud barnehage (Vestfold) Svensrud barnehage (Buskerud) Solsletta barnehage (Agder) Strand barnehage (Akershus) Steinanhaugen barnehage (Møre og Romsdal) Fagernes barnehage (Innlandet) Rolvsrud barnehage (Oslo) Skolestua barnehage (Nordland) Vistre barnehage (Rogaland)  Skoler/SFO Paradis skole (Vestland) Veståsen skole (Akershus) Strømmen oppv.senter (Agder) Hallingskarvet SFO (Buskerud) Virik skole (Vestfold) Rjukan skole (Telemark) Slettaelva skole (Troms) Vaulen skole (Rogaland) Søre Ål SFO (Innlandet) Stavsberg skole (Innlandet) Røyslimoen skole (Innlandet) Jelsnes skole (Østfold) Andenes skole (Nordland) Båtsfjord skole (Finnmark) Vikhammeråsen SFO (Trøndelag)