Hva påvirker beslutningene våre?

Har du hørt om beslutningspsykologi? Jan-Ole Hesselberg, psykolog og programsjef i Stiftelsen Dam, er også kjent fra podkasten Ha det bra og TV-suksessene Folkeopplysningen og Typisk deg med Petter Schjerven.

Hesselbergs ansvar i Stiftelsen Dam er å kvalitetssikre utdelingen av nær 500 millioner kroner årlig. I forbindelse med dette arbeidet tar han en doktorgrad i beslutningspsykologi. 

– Hjernen vår er laget for å holde oss i live. For å få til det tar den mentale snarveier du ikke legger merke til. Snarveiene er fine å ha, men fører også til systematiske feil i valgene vi tar, sier Hesselberg.

Forskningen er full av eksempler på fellene vi går i, og Hesselbergs egne undersøkelser viser at ikke engang smarte nordmenn er noe unntak. Å vite noe om snarveiene og svakhetene er avgjørende dersom man ønsker å påvirke andre.  I forkant av innlegget får du en kort spørreundersøkelse som garantert vil vekke nysgjerrigheten din.  Hesselberg skal holde innlegget Hva påvirker beslutningene våre? på konferansens del 2: Safe System Approach – sikre trafikanter.