Refleksvestutdeling ved Rørvik skole

50 førsteklassinger kom spent gående inn på rekke og rad inn i klasserommet på Rørvik skole siste onsdagen i september. Barna var mer enn klare for å møte aktørene fra Sparebank 1 SMN, NAF, Politiet, Namdalsavisa og Trygg Trafikk. På timeplanen stod trafikk og refleksvestutdeling.

Tekst og bilder: Barbro Formo Hanssen

31 år med refleksvestutdeling

I 31 år har alle førsteklassinger i Namdalen fått utdelt refleksvester. Dette er et samarbeid mellom nevnte aktører, i tillegg til Fylkets trafikksikkerhetsutvalg, og startet som et initiativ fra Namdalsavisa. I løpet av alle disse årene har hele 16500 småtroll fått hver sin refleksvest.

Lydhør forsamling

Før selve refleksvestutdelingen ble det en fin prat med barna om hvordan man kan opptre for å være tryggest mulig i trafikken. Og alle sammen ønsket å bidra med å få alle mammaer, pappaer, søsken og andre foresatte til å ta smarte valg i trafikken.

Barna var gode på spørsmål og svar om trafikk

Barna var gode på trafikk, og temaer som refleks, sikring av folk, dyr og ting i bil, mobil og hjelmbruk ble grundig gjennomgått. Små hender var hyppig opp i været, og mange ønsket å svare på spørsmål og komme med gode råd. Det kan nok tenkes at det blir noen pekefingre og gode råd om både refleks, hjelm og mobilbruk fra kloke 1. klassinger ved middagsbordet i dagene som kommer?