Rektor: – Dette er holdningsskaping for barna av i dag

Hvem skulle trodd at noe så traust, voksent og alvorlig som trafikkforståelse og -læring kan få det til å koke hos en gjeng med energiske fem- og seksåringer? Det ble faktisk resultatet da tospannet Molly & Partner holdt førjulskonsert for Trygg Trafikk-satsningen Barnas Trafikklubb på nybygde Holmen skole, vest i Oslo.

Forestillingen «Noen regler må vi faktisk ha-ha-ha» inneholder en morsom og barnevennlig miks av dans, sang, show, et par raske vitser og en stor dose klokskap om trygghet i trafikken for de minste. Det gikk rett hjem hos et svært entusiastisk og småvokst publikum i samlingssalen på Holmen.

– Dette er holdningsskaping for barna av i dag

For rektor Tor Tangen er innholdet midt i blinken for barna på skolen:

– Dette (konserten. red.anm.) er et ledd i en holdningskampanje om trafikksikkerhet som vi må bruke tid på. Vi er en ny skole, og har kun første og andre trinn. Jeg tenker at det er nå vi kan forme elevene når det gjelder å skape gode vaner i trafikken. En forestilling som denne her i dag er med på å bygge opp de holdningene vi ønsker, i tillegg til arbeid ut mot foreldregrupper, forteller han.

Rektor Tangen er heller ikke i tvil om at en metode som bruker musikk, moro og sang for å styrke trafikksikkerheten for de minste skolebarna er rett vei å gå:

– Ja, det tror jeg absolutt. Holdningsskaping skjer gjennom mange forhold, men det at det kommer sang og dans og tekster til musikk appellerer veldig til barna av i dag. Å stå med pekefingeren nytter i mindre grad nå, understreker han.

Rektor Tor Tangen på Holmen Skole

Gøyal klokskap for et kunnskapsrikt publikum

Bak artistnavnet Molly & Partner står duoen Karoline Gregersen Herlofsen og Marianne Krogness. Førjulskonserten på Holmen var den femte i sitt slag. Nå vil duoen ha mer:

– Disse konsertene er kjempegøy å holde!, forteller en entusiastisk Karoline Herlofsen:

– Det er helt fantastisk at barna på konserten har lært seg den nye Barnas Trafikklubb-sangen og den tilhørende dansen. Nå har vi skrevet mye trafikkorientert humor, og at ikke bare 4- og 5-åringer, men også 6- og 7-åringene synes dette er gøy er helt supert, forteller hun.

I følge Herlofsen går forestillingens blanding av humor og alvor rett hjem:

– Det er veldig gøy å tulle med trafikkreglene ovenfor barna. De vet veldig godt hva trafikkreglene er, og de er veldig opptatt av rett og galt. I tillegg er dette en veldig fin måte å nå foreldrene på. Barna passer på, og de oppdrar foreldrene sine. De er mye mer ordentlige enn de voksne, påpeker hun.

– Det er også utrolig fint og få lov til å tulle og tøyse og synge og opptre, og samtidig vite at barna sitter igjen med noe veldig verdifullt – at de vet hvordan de skal overleve i trafikken. Det er helt topp, legger hun til.