Tjeldsund kommune godkjent som Trafikksikker kommune

I dag ble Tjeldsund kommune godkjent som Trafikksikker kommune. – Tjeldsund kommune har gjort mer enn det vi forventer av en Trafikksikker kommune.

Tjeldsund godkjent

Dette sier Anders Skavdal Havdal som ledet Trygg Trafikk sin godkjenningsprosedyre under møtet på Tjeldsundbrua i dag. – Eksempler på dette er at de også har fått med seg NAV, barnevernstjenesten og helseinstitusjoner i trafikksikkerhetsarbeidet, sier Havdal.

Kommunen fikk tildelt skilt som beviser at de er en Trafikksikker kommune. Disse skal henges opp på kommunale bygg, og minne både ansatte og innbyggere om at kommunen har fokus på trafikksikkerhet. – Tjeldsund er også den første kommunen under samisk språkforvaltningsområde i Troms og Finnmark som godkjennes. De kan dermed også skilte på samisk – som første nordsamiske kommune i landet, utdyper Helga Anette Melhus, regionleder i Trygg Trafikk Troms og Finnmark. I tillegg til skilt overrakte Trygg Trafikk også opplæringsmateriell til barnehager og skoler, barnevognsreflekser til helsestasjonen og 50 000 kroner over en fylkeskommunal insentivordning. Ordfører Helene Berg Nilsen (Ap) er glad for utmerkelsen og sier at midlene skal brukes til å følge opp tiltak i kommunens trafikksikkerhetsplan. – Jeg er stolt over arbeidet til de kommunale ansatte og dette er resultat av et systematisk og langvarig tverrsektorielt arbeid, sier Nilsen. Divisjonsdirektør for samferdsel i Troms og Finnmark fylkeskommune Bjørn Kavli var også tilstede under godkjenninga, og roste kommunen for godt arbeid. – Dette er utrolig inspirerende, og fylkeskommunen ønsker å støtte opp om slikt arbeid, sier Kavli.