Treningstøy som gjør deg synlig

Swix lanserer i vår en helt ny kolleksjon med treningsklær som virkelig gjør deg synlig ved trening langs veien.

Refleksklær - Swix

Den nye kolleksjonen for teningstøy fra Swix, kalt Vistech, er godkjent etter strenge funksjonelle krav og utviklet spesielt med rulleskiløpere i tankene. Trygg Trafikk har vært involvert underveis i prosessen, og anbefaler treningstøyet for rulleskiløpere og andre som løper eller trener langs veien. Kolleksjonen består av jakke, vest, kort- og langermet trøye og tights, og er til salgs i en rekke sportsbutikker over hele landet. – Vi synes det er flott at Swix har brukt ressurser på å utvikle treningstøy med refleks som er godkjent etter de samme strenge kravene til synlighet som gjelder for arbeidstøy som skal brukes i trafikken, sier Jan Johansen, Trygg Trafikks direktør. – Vi tror dette treningstøyet kan bidra til at ulykker kan unngås, legger han til.

Godkjent som vernetøy

Swix ønsker å ta ansvar ved å bidra til økt sikkerhet innen de treningsformene vi er utstyrsleverandør til. – Med Swix Vistech gjør refleksene deg synlig i mørket, og det gule tekstilet gjør deg ekstremt synlig også på dagtid, sier Mari Nicolaisen, prosjektleder i Swix. Treningstøyet har mottatt sertifikat fra Finnish Institute of Occupational Health, som gjelder vernetøy til fritidsbruk, hvilket betyr at Swix leverer Norges første CE-godkjente kolleksjon innen trening. Swix har fått bistand fra Reflexconsult AS i arbeidet med å utvikle og få godkjent Vistech kolleksjonen.

Merket for god design

I begynnelsen av april fikk kolleksjonen i tillegg utmerkelsen Merket for god design, med begrunnelsen: ”BARRIEREBRYTERE! Dette er en flott ny kolleksjon med treningstøy som mange kommer til å glede seg over. Swix griper tak i den viktige problemstillingen med å bli sett i mørket fra et helhetlig perspektiv. Refleksen har blitt integrert i tekstilen ved hjelp av god komposisjon og fine linjer som understreker kroppens anatomi. Designen er rett på sak og klar med hensyn til produktets oppgave. Serien oppleves ny og annerledes og har umiddelbar appell”.

Rulleskivettregler

Stadig flere velger rulleski når det skal trenes, og det kan være krevende med tanke på andre trafikanter. Det er svært viktig å beherske skiene teknisk før man legger ut i trafikken. Vi i Trygg Trafikk har i samarbeid med Norges Skiforbund, Norges Skiskytterforbund og Statens vegvesen utarbeidet 9 rulleskivettregler, og disse kan du laste ned her. Rulleskivettregler PDF (7 MB)

Rulleskivettregler