Trøndelag har blitt godkjent som trafikksikker fylkeskommune

– Det er så flott at Trøndelag har kommet i mål med sertifiseringen. Trafikksikker kommune er en hovedsatsning for Fylkets Trafikksikkerhetsutvalg, og nå går fylkeskommunen foran med et godt eksempel. Dette kommer til å gi positiv effekt for trafikksikkerheten, sa Karin Bakklund Bjørkhaug, leder for Fylkets Trafikksikkerhetsutvalg i Trøndelag.

Trøndelag er den 4. fylkeskommunen i landet som har blitt trafikksikker fylkeskommune. Trøndelag fylkeskommune startet prosessen og vedtok i 2018 at Trøndelag fylke skulle bli et trafikksikkert fylke. Arbeidet startet for fullt i 2020, men med litt hindringer på grunn av pandemien landet det hele 2. mai 2022 med pådriver Frode Tiller Skjervø, regionleder i Trøndelag i spissen. 

– Vi har brukt mye tid på å veilede fylkeskommunen for å komme i mål, og Trygg Trafikk er meget fornøyd med hvordan fylkeskommunen og vi har samarbeidet med dette, sier Frode Tiller Skjervø.

Å være godkjent trafikksikker kommune er en pågående prosess

Det vil aldri være slik at alle har alt perfekt når man starter en slik prosess. Å være trafikksikker kommune er en pågående prosess, og fylkeskommunen fortsetter prosessen som skal være i mål om 3 år. Fylkeskommunen har levert mye god dokumentasjon. Det de kanskje mangler litt på i denne omgang er vi sikre på at de har på plass til regodkjenningen om 3 år. Det vil aldri være slik at alle har alt perfekt når man starter en slik prosess, sier Tilller Skjervø. Alt i alt er Trygg Trafikk Trøndelag veldig fornøyde, og tenker at det å være nummer 4 i Norge er grunn til å feire. – Det er heldigvis langt færre som blir skadd og omkommer på veiene i dag enn for få år siden, men vi jobber ut i fra nullvisjonen om null drepte og hardt skadde i trafikken. Vi som fylkeskommune har et stort ansvar for de som benytter tjenestene våre og våre egne ansatte, avslutter fylkesdirektør Carl-Jakob Midttun.