#Trygtfremme

100 kroner til Trygg Trafikks ungdomsarbeid for de 1000 første #trygtfremme på Instagram eller Twitter fra Gjensidige.

Trafikken er en av de vanligste dødsårsakene blant ungdom mellom 15 og 24 år. Den tar flere liv enn alkohol og vold i aldersgruppen, og finner typisk sted på nattestid og i helgene.

100 kroner

Alvorlige ungdomsulykker utløses ofte av kombinasjonen høy fart, uoppmerksomhet og manglende erfaring bak rattet. Ulykkene rammer unge over hele landet. Vi går inn i en tid der det blir mørkere og veiene blir glattere. Det er derfor viktig å minne unge sjåfører og deres passasjerer på å være ekstra oppmerksomme. Spesielt de sjåførene som kjører venner og kjente dit de skal i helgene. Emneknaggen #trygtfremme kan benyttes både av sjåfører og passasjerer når man har kommet trygt frem. Nå gir Gjensidige 100 kroner for de 1000 første #trygtfremme. Pengene går til Trygg Trafikks forebyggende arbeid for å redusere ulykkestallene. Ulykkestallene er ikke et særnorsk fenomen. Ungdom er like utsatt i de øvrige nordiske og europeiske landene. Derfor er forebyggende arbeid svært viktig. Trygg Trafikk jobber for å påvirke læreplaner, tilby læringsressurser og veiledning til elever, foreldre og lærere.

Hva kan du gjøre?

Skal du ut på veien i helgen kan du benytte emneknaggen #trygtfremme på Instagram eller Twitter. Kjører du med passasjerer kan du be dem om å gjøre det samme.