Dette er årets viktigste ”klokke”

Dette er årets viktigste ”klokke”

  • hansen@tryggtrafikk.no
  • 30.08.2016
Selv om mørketiden er rett rundt hjørnet, kan du fortsatt skinne. Med årets designrefleks lanserer Moods of Norway, sammen med Trygg Trafikk, årets aller viktigste ”klokke”.

I år er det gutta i Moods of Norway som står bak årets designreflekser. Konseptet heter ”Time to shine” og er en reflekskolleksjon av klokker, lommeur, 3D raketter, buttons – og selvfølgelig en traktor.

– Dette er et superkult prosjekt å få være med på. Hele konseptet med Moods of Norway er jo å gjøre ting litt annerledes. Vi er allerede i gang med å integrere refleks i klær, og med årets reflekskolleksjon lar vi virkelig folk skinne i natten, sier Simen Staalnacke i Moods of Norway.

Økt bevissthet

Vi i Trygg Trafikk er strålende fornøyde med å få Moods of Norway til å designe årets reflekser. Refleksene er blitt kule, morsomme og sjarmerende, og noe vi tror både menn og kvinner har lyst å bruke. Arbeidet Moods of Norway allerede gjør med å inkorporere reflekser i klær gjør dem til en glimrende designer for årets reflekser, sier kommunikasjonssjef Ann-Kathrin Årøen i Trygg Trafikk.

– Livet er for kort til å ikke skinne i mørket. Refleksklokkene er rett og slett årets viktigste klokke, og minner deg på å feste refleks til alle ytterklær, vesker og bagger, sier Årøen.

De siste årene har Trygg Trafikk invitert kunstnere og designere som Apparatjik, Nicolay Aamodt, Unni Askeland og Pushwagner til å lage reflekser med unikt design.

Refleksdagen 20. oktober

Den nasjonale Refleksdagen arrangeres i år torsdag 20 oktober. Trygg Trafikk oppfordrer politiet, Statens vegvesen, fylkeskommuner, kommuner, bedrifter og frivillige organisasjoner til å bidra til å få folk til å bruke refleks. Refleksdagen markeres med ulike aktiviteter landet rundt. Trygg Trafikks arbeid med Refleksdagen er et samarbeid med SpareBank 1 Forsikring.

Fakta om refleks

  • Bruker du refleks har bilisten 10 sekunder på å reagere, går du uten har hun kun to sekunder.
  • Bruk refleks selv om det er gatelys. Flest fotgjengerulykker skjer i byene.
  • Refleksen bør henge i knehøyde.
  • Refleks er forbruksvare, slitasje gjør at den virker dårligere

Alle refleksene kan bestilles på Reflexprodukter

Steng