Ny deltagerrekord på høstens store russeseminar

– Disse rollemodellene i risikosonen viste seg fra sin aller beste side her på Lillestrøm, forteller distriktsleder Hans Martin Sørsensen.

En person ligger på båre

Med 180 påmeldte russ var det stappfullt på Thon Hotell Lillestrøm da høstens store russeseminar gikk av stabelen i regi av Akershus fylkeskommune, Oslo kommune, politiet, Statens vegvesen og Trygg Trafikk. De som snart skal feire fullført 12 års skolegang ble møtt med stands, informasjon og muligheter for gode samtaler med Politiet, Røde Kors, Brann- og redningsetaten, NAF og Juvente. Statens vegvesen stilte også opp med egen Veltepetter og viktig teknisk informasjon for alle de som skal ut og «rulle» når våren kommer. Helsetjenesten Amathea viste den kritikerroste kortfilmen «Føkkings mai» – der de også hadde en samtale med hovedrolleinnehaveren etter visningen. I tillegg stilte hele Norges Helsebror, Per Arthur Andersen, opp på vegne av Bydel Frogner.

Statens vegvesen stilte også opp med egen Veltepetter. Foto: Per Oscar

Viktig dag for en viktig gruppe mennesker

For Hans Martin Sørensen, distriktsleder for Trygg Trafikk i Akershus, gikk det brede programmet over all forventing: – Dette gikk kjempebra, og det at dagen betydde ny deltagerrekord er selvfølgelig veldig gøy for oss som arrangerer. Kjempeflinke foredragsholdere og en veldig god møteleder gjorde dette til noe spesielt. Jeg synes også russen som deltok fortjener en stor takk. De stilte opp med respektinngytende entusiasme og engasjement, og de viste seg virkelig fra sin beste side her i dag, forteller han. Sørensen er også klar på hvorfor russen er en svært viktig gruppe for dem som jobber med trafikksikkerhet: – Russen er veldig viktig for oss. Det er like før de skal ut på veien, og ungdom er dessverre i risikosonen i trafikken. I tillegg er russen rollemodeller for de yngre ved å snart være voksne. Dermed blir det viktig at de har de riktige holdningene og den rette kunnskapen på veien videre, mener distriktslederen i Akershus.

– Gjelder å bevisstgjøre morgendagens ledere

Mie Molnar, russepresident på Nesbru VGS og deltager på russebussen «Dizzy Dames», satt igjen med flere inntrykk etter seminaret: – Veldig informativt. Jeg lærte masse nytt. Spesielt gøy med praktiske øvelser og synliggjøringen av russens ulike roller. Vi må ikke minst være gode rollemodeller for barna som ser opp til oss, fortalte hun. Ole Martin Gravdahl er russepresident på samme skole og gleder seg til våren som bussjef på «Enzo». Han er godt fornøyd med opplegget for russen: – Dette ble en veldig bra dag med mye spennende innhold. Jeg er veldig fornøyd – dette var lærerikt! Ina Andem er miljøarbeider ved Nesbru, og hun har deltatt på russeseminaret flere ganger. Hun synes det var et stort pluss med deltagelse fra russen på årets arrangement. –  Jeg likte veldig godt det nye formatet i år med mer deltagelse fra elevene. Spesielt var bevisstgjøringen av elevenes ulike roller utrolig bra! De er som det ble nevnt i programmet: «morgendagens ledere».

Mie Molnar, russepresident, Ina Andem, miljøarbeider og Ole Martin Gravdahl, sitter i russestyre og er elev på Nesbru VGS. Foto: Per Oscar