Skjerpet straff for ulovlig bruk av mobil

– Kjører man i 80 km/t og er uoppmerksom i 5 sekunder så har bilen beveget seg i 110 meter. Det er som å kjøre med bind for øynene og kan føre til alvorlige ulykker. Det er derfor viktig at vi konsentrerer oss om kjøringen og trafikken og ikke mobilen sier Jan Johansen, direktør i Trygg Trafikk.

Støtter forslaget

Trygg Trafikk ønsker både strengere straff, flere kontroller og bedre holdninger fra bilistene.

– Med tanke på den risikoen du tar ved å bruke telefonen mens du kjører, er jeg veldig glad for at dette forslaget er på banen. Strengere straff kan ha en preventiv effekt og i tillegg til prikker ønsker vi å øke bøtesatsen tilsvarende andre forseelser som straffes med tre prikker. Forhåpentligvis kan dette være med på å få flere til å legge fra seg mobilen når de kjører, sier Johansen.

Uoppmerksomhet i bil er medvirkende årsak opptil hver tredje alvorlige trafikkulykke de senere årene. Mobilen må ta sin skyld for disse ulykkene.

– I dag er de fleste av oss avhengige av mobilen i alt vi gjør. Vi klarer å sette den i flymodus hvis vi flyr og vi legger den fra oss i møter eller på skolen. Sånn må vi også tenke når vi kjører bil. I bilen risikerer du livet ditt hvis du velger mobilen framfor veien, sier Johansen.