dame med gravid mage som laget er hjerte med hendene foran.

Gravid i bil

Som gravid ønsker du å beskytte deg selv og barnet. Bruk alltid bilbelte, og pass på at det er plassert riktig så det beskytter dere begge mot skader ved en eventuell ulykke.

Slik bruker du beltet riktig som gravid 

  • Hoftedelen av beltet plasserer du under magen, på hoftene. 
  • Som gravid er det ekstra viktig å passe på at beltet ligger under magen og er stramt slik at det ikke sklir opp på magen. 
  • Plasser skulderdelen av beltet ved siden av magen, mellom brystene og midt på skulder. Legg aldri beltet oppå magen, under armen eller bak ryggen! 
  • Beltet skal alltid ligge tett inntil kroppen så ta av tykke ytterklær. 

39 % av gravide brukte bilbelte feil!  

Folksam har sammen med Stiftelsen Chalmers Industriteknik gjennomført en undersøkelse i Sverige som viste at 39 % av gravide bruker bilbeltet feil! Den vanligste feilen er at diagonalbeltet ikke blir plassert riktig. Les mer om undersøkelsen på Folksam sine nettsider.

Å kjøre bil som gravid

Når du kjører bil bør du skyve setet så langt tilbake du kan. Pass på at du fortsatt når pedalene uten problemer. Sent i graviditeten er det best å være passasjer, og skyve setet så langt bak som mulig. 

Produkter for gravide

Det finnes flere produkter på markedet som er ment å være et tillegg til bilbelte for gravide. Disse produktene skal hjelpe til med å styre hoftebeltet unna magen. Fordi det ikke finnes noen krav til kollisjonstester er disse å regne som komfortprodukt.