Refleksdagen

Refleksdagen markeres over hele landet. I 2023 markeres refleksdagen torsdag 19. oktober. Målet er å få folk til å bruke refleks slik at de ikke havner i en ulykke.

Invester 5 minutter

Er du blant dem som glemmer refleksen? Bruk 5 minutter på Refleksdagen og fest refleks på jakker og bagger. Det er en smart investering av tid! Kjøp også gjerne klær med refleks påsydd. Jo mer refleks, jo bedre. Da har du én ting mindre å huske på i hverdagen og er trygg i mørket.

Trygg Trafikk markerer refleksdagen i samarbeid med Fremtind Forsikring. Refleksdagen ble arrangert av Trygg Trafikk første gang i 2006, og er alltid tredje torsdag i oktober.

Refleksdagen over hele landet

Trygg Trafikk og samarbeidspartnere markerer Refleksdagen over hele landet. Noen steder er det utdeling av reflekser, andre steder er det ulike aktiviteter for å få folk til å være synlige i mørket. Alle kan være med og både skoler, barnehager, bedrifter og organisasjoner engasjerer seg sterkt.

Martin Whatson – årets refleksdesigner 2022

Den anerkjente gatekunstneren, Martin Whatson, fra Bærum er årets refleksdesigner. Whatson er mest kjent som graffitikunstner i det offentlige rom og ønsker å «ta gata tilbake» som årets refleksdesigner.

Trygg Trafikk har over flere år laget et eget refleksdesign i samarbeid med kunstnere og designere. Nå ønsker vi at fotgjengerne tar gata tilbake med Martin Whatson.

– Å bruke refleks handler om å være synlig. Å designe reflekser for Trygg Trafikk er en kjempefin parallell til mine egne arbeider som også handler om å fange menneskers oppmerksomhet i gatebildet. Dersom mitt samarbeid med Trygg Trafikk fører til at flere velger å bruke refleks, da har vi nådd vårt mål, sier Martin Whatson.

 

Årets reflekskolleksjon 2022