Runde og ovale reflekser og slap wrap reflekser.

Refleksdesignere

Siden 2009 har Trygg Trafikk samarbeidet med kunstnere, designere og sportspersonligheter for å designe reflekser. Målet har vært å lage reflekser man faktisk vil bruke!

Bilde av refleksdesigner til Maud Behn. Treøyd katt, men røde bølgende streker ut av øynene.

2023 Maud Angelica Behn 

Kunstner og forfatter Maud Angelica Behn har laget årets refleksdesign 2023 for Trygg Trafikk. Behn har over lengre tid brukt treøyde katter som motiv i egen kunst og på sin Instagram-profil. De samme elementene er med i årets refleksdesign. Bak slapwrapen står det «Lys opp i mørket».

Les mer om hvordan Maud Angelica Behn vil se deg lyse opp i mørket 

Bilde av refleksene til Martin Whatson. to slapwrap med grafisk mønster kjent fra utrykket til Whatson og hengerefleks av hjerte og mann som tagger på hjertet.

2022 Martin Whatson 

Den anerkjente gatekunstneren, Martin Whatson, fra Bærum var årets refleksdesigner i 2022. Whatson er mest kjent som graffitikunstner i det offentlige rom og ønsker å «ta gata tilbake» som årets refleksdesigner. 

Les mer om hvordan Whatson vil ta gata tilbake 

Bilde av refleksdesignet til Fredrik Skavland. Motiv av en katt med gule øyne på refleksvest, hengerefleks og slapwrap

2021 Fredrik Skavlan  

I 2021 ble refleksene designet av TV-personlighet og tegner Fredrik Skavlan. Resultatet ble spenstige reflekser med et tydelig Skavlan-preg.  

Les mer om inspirasjonen bak refleksdesignet her.

Bilda av refleksene til Vebjørn Sand, to pingviner i gult og blått, en rose og en slapwrap med bilde av pingviner som går.

2020 Vebjørn Sand 

Vebjørn Sand har designet refleksene til Refleksdagen 2020! Designet er moderne, lekent og passer til både store og små refleksbrukere. Refleksene til Sand har inspirasjon fra hans møte og opplevelser i Antarktis og arbeidet med roseslottet.  

Les mer om samarbeidet med Vebjørn Sand og refleksdesignet 

Bilde av refleksdesignet til Therese Johaug. Motivet er kongle og mønsteret til konglen går igjen i slapswrap og hengerefleks. Refleksenen kom i grønt, blått og lilla.

2019 Therese Johaug   

I 2019 var det Therese Johaug og designteamet i merkevaren Johaug som lagde reflekser. Tema for reflekskolleksjonen er skogens diamant, konglen. Motivet gikk igjen i tre tidløse design, både i konkret og abstrakt form.  

Les pressemeldingen og se refleksdesignet til Therese Johaug

Foto av refleksdesignet til Kygo. Lydbølger går igjen på flere av refleksene.

2018 KYGO

I 2018 designet KYGO reflekser for Trygg Trafikk. Han designet to reflekskonsepter som retter seg mot barn, ungdom og voksne. Konseptet for barn har fått navnet «tropisk moro», og viser til Kygos musikk som kalles «tropical house». I konseptene for ungdom og voksne er det musikken som står i fokus i form av stiliserte lydbølger og hodetelefoner. 

Les pressemeldingen og se refleksdesignet til Kygo.

2017 Kari Traa 

I 2017 designet Kari Traa reflekser med humor og eleganse som hun håpet de fleste ville gå med. Uansett om du er på vei til trening, jobb, skole eller fest. 

Les pressemeldingen og se flere bilder av refleksene

Foto av refleksdesignet til Moods of Norway. Klokker, hjerter og traktorer er noen av motivene.

2016 Moods of Norway 

Konseptet til Moods of Norway sine reflekser var ”Time to shine” og var en reflekskolleksjon som inneholdt klokker, lommeur, 3D raketter, buttons – og selvfølgelig en traktor. 

Les pressemeldingen og se refleksdesignet til Moods of Norway 

Pressebilde av Apparatjik fra lansering av refleksene

2015 Apparatjik 

Musikk- og kunstkollektivet Apparatjik designet i 2015 reflekser for Trygg Trafikk. Apparatjik leker med sjangere og symboler i det udefinerbare området mellom populær- og finkultur, og de designet refleksmedaljer og humoristiske, korps- eller militærinspirerte refleksbånd. 

Les pressemeldingen om samarbeidet med Apparatjik og bilder av designet 

2014 Nicolay Aamodt 

I 2014 designet Nicolay Aamodt reflekser til refleksdagen. Designet tok utgangspunkt i Aamodts bilde «Diamond». Slagordet “Shine bright like a diamond” ble brukt i forbindelse med lanseringen av designet. 

Les pressemeldingen om samarbeidet med Apparatjik og bilder av designet 

Foto av refleksdesignet fra Pondus og Frode Øverli.

2013 Pondus/Frode Øverli 

Pondus ble figuren som i 2013 skulle få flere til å bruke refleks. Forde Øverli designet hengerefleks av Pondus sin hund, Bjarne. Og slap-wrap reflekser var en seriestripe som viste Pondus og Bjarne i trafikken. 

Foto av refleksdesignet til Unni Askeland. Røde lepper og et blått øye var motivene.

2012 Unni Askeland 

Unni Askeland designet refleks til refleksdagen 2012. Formene hun valgte å jobbe med var øyet som ser og munnen som snakker. Hun har ikke tidligere jobbet med refleksmateriale, og synes det var kult med samarbeid på tvers av fagfeltene. 

Les pressemeldingen og se refleksene Unni Askeland har designet 

Foto av refleksdesigner til Pushwagner. Stjerne var motivet på hengerefleks og refleksmagnet.

2011 Pushwagner  

2011 var Pushwagner årets refleksdesigner. Han designet hengerefleks og magnet til å henge på jakkeslaget, samt slap-wrap med kjent Pushwagner-motiv, biler på rad og rekke. – Jeg vil at hele Norges befolkning, fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord, skal gå med mine reflekser, sa Pushwagner. 

Alle refleksene kan bestilles på reflexprodukter.no 

Pressebilde av Magne Furuholmen med refleksdesignet. Motivet var lypepærer.

2010 Magne Furuholmen 

I 2010 var det artisten og kunstneren Magne Furuholmen som designet reflekser. furuholmen ønsket å designe noe som var selvforklarende og da ble det en hengerefleks formet som lyspære og slap-wrap som et lysrør. 

Alle refleksene kan bestilles på reflexprodukter.no 

Refleksdesignet til Gunilla Platou. Motivet er en ku som kjører bil og en ku som går med refleks.

2009 Gunilla Holm Platou 

I 2009 var startskuddet og kunstneren Gunilla Holm designet de første designrefleksene for Trygg Trafikk. Platou synes det var gøy å se kuene sine på noe annet enn papir og lerret. 

Her kan du lese pressemelding om refleksene i Sande avis