Refleksdagen

Refleksdagen markeres over hele landet torsdag 15. oktober. Målet er å få folk til å bruke refleks slik at de ikke havner i en ulykke.

Invester 5 minutter

Er du blant de som glemmer refleksen? Bruk 5 minutter på Refleksdagen og fest refleks på jakker og bagger. Det er en smart investering av tid! Kjøp også gjerne klær med refleks påsydd. Jo mer jo bedre. Da har du én ting mindre å huske på i hverdagen og er trygg i mørket.

Trygg Trafikk markerer refleksdagen i samarbeid med Fremtind Forsikring. Refleksdagen ble arrangert av Trygg Trafikk første gang i 2006, og er alltid tredje torsdag i oktober.

Refleksdagen over hele landet

Trygg Trafikk og samarbeidspartnere markerer Refleksdagen over hele landet. Noen steder er det utdeling av reflekser, andre steder er det ulike aktiviteter for å få folk til å være synlige i mørket. Alle kan være med og både skoler, barnehager, bedrifter og organisasjoner engasjerer seg sterkt.

 

 

Vebjørn Sand 2020

Vebjørn Sand har designet refleksene til Refleksdagen 2020! Designet er moderne, lekent og passer til både store og små refleksbrukere. Refleksene kan du kjøpe hos Reflexprodukter.

– Det er viktigere enn noen gang å bli sett. Både barn og voksne er ofte i sine egne bobler når de beveger seg i det offentlige rom og trafikken, og derfor mindre oppmerksomme på farene rundt. Jeg fikk nærmest følelsen av ærbødighet da jeg ble spurt om å designe reflekser. Reflekser gjør barn og voksne mere synlige i trafikken, og kan redde liv, sier kunstner Vebjørn Sand. 

Refleksene til Sand har inspirasjon fra hans møte og opplevelser i Antarktis og arbeidet med roseslottet

Årets reflekskolleksjon 2020