Alt om øvelseskjøring og lappen

Her finner du det meste du trenger å vite om øvelseskjøring og førerkort, pluss tips, råd og en podkast fra våre eksperter.

Ta lappen? Dette må du vite

Ta lappen? Dette må du vite

Her har vi samlet informasjon og tips til deg som skal ta lappen. Hvordan er veien til førerkortet? Og hva er det egentlig som kreves av deg? Veien til lappen består av fire trinn, alle beskrevet her.

Se hva du må vite om å ta lappen her →

Tips til deg som skal øvelseskjøre

Tips til deg som skal øvelseskjøre

Her finner du våre tips til hvordan dere bør gjennomføre øvelseskjøringen, og hva du bør være klar over før du øvelseskjører på trafikkert vei. Vi forteller deg også de tre vanligste årsakene til ulykker, og hvordan du kan unngå dem.

Les alle våre tips til øvelseskjøring her →

Tips til deg som ledsager

Tips til deg som ledsager

Som ledsager er det mye som forventes av deg. Vi har samlet informasjon om hva som er ditt ansvar som ledsager, hva du bør gjøre før, under og etter øvelseskjøring.

Få tips og råd for ledsager i øvelseskjøring →

Podkast om øvelseskjøring

Podkast om øvelseskjøring

Bli med i bilen under opplæring, sammen med både ferske og erfarne sjåfører, gjennom fire episoder. Få ekspertenes beste tips.

Hør en smakebit og lytt til podkasten Øvelseskjøring →

Spørsmål og svar

Spørsmål og svar

Her finnes svaret på de vanligste spørsmålene når det kommer til øvelseskjøring, være ledsager og veien til førerkort.

Finn svar om øvelseskjøring og førerkort →

Hvorfor er unge mer utsatt i trafikken?

Hvorfor er unge mer utsatt i trafikken?

Sannsynligheten for å havne i en ulykke som ung sjåfør er betraktelig større enn for andre aldersgrupper. Og hvorfor er unge menn mest utsatt?

Les mer om unge i trafikken →

Gjensidige Forsikring ASA finansierer via Finans Norge vårt fokus på øvelseskjøring, med informasjon både til de som skal øve og de som er ledsagere. En podkast om øvelseskjøring er også publisert, der blant annet Trygg Trafikks egne eksperter er på veien og øver med andre. Trygg Trafikk ønsker at flere skal øvelseskjøre mer, at dette gjøres med god kunnskap, helst i dialog trafikklærere.

Les mer om Gjensidiges engasjement i våre prosjekter her.