Premiere på Hjertesonefilmen «Slaget for å gå til skolen 💚»

Onsdag 4. oktober var det duket for en storslått filmpremiere på Verdalsøra barneskole. Hjertesonefilmen med Molly og Partner ble vist for første gang, og barnas øyne skinte og var fylt med forventning i det de kom marsjerende inn på den grønne løperen.

Tekst og foto: Barbro Formo Hanssen

Actionfylte innspillingsdager

I mai i år ble filmen «Slaget for å gå til skolen» spilt inn, og Marianne Krogness og Karoline Gregersen Herlof i rollene som Molly og Partner hadde tatt turen til Verdal. Det ble to intense dager med actionfylt sverdkamp på Stiklestad og politibilkjøring for å nevne noe. Selskapet Schweinhund med produsent Åsmund Janøy i spissen hadde ansvaret for hele filmproduksjonen. I tillegg til profesjonelle aktører, var det det også med flinke amatører fra Verdal og omegn. Julie og Ingrid som spilte barna i filmen fikk erfare at det tar tid å lage film, og det ble mange opptak før produsenten ble helt fornøyd.

Grønn løper og ballonger på urpremieren

Sommeren har blitt brukt til å klippe og lage ferdig Hjertesonefilmen, og første uka i oktober var det endelig tid for filmpremiere. Verdalsøra barneskole er gode på feiringer. Grønn løper ved inngangen, grønn ballongbue, innmarsj til musikk, underholdning med Hjertesonesangen, ordfører og flere fra kommunen til stede, både ordfører og Trygg Trafikkere på talerstolen, intervju med de lokale skuespillerne, boller og saft til alle og ikke minst urpremiere på Hjertesonefilmen. Barna satt som tente lys under visningen, og det var tydelig at filmen fenget. Og det er nok ekstra morsomt når kulissene er skolen og nærområdet, i tillegg til at folk du kjenner dukker opp på lerretet. Applausen runget i aulaen etter at filmen var slutt,  og ut i fra publikums reaksjoner ble filmen en suksess.

Stolt ordfører før premieren

Det var ikke bare barna som syntes filmen var bra. Ordfører Pål Sverre Fikse var også veldig fornøyd og stolt.

– At dere på Verdalsøra barneskole skal være den skolen som skal vises over hele landet, det er så artig. Jeg er så stolt over dere alle sammen, og den jobben som er gjort. Både dere skuespillerne i filmen, men også alle dere andre som har vært så flinke i dette Hjertesoneprosjektet. Alle lærerne og alle foreldrene som har engasjert seg, og virkelig gjort en ordentlig god jobb for å ha kommet dit vi har gjort. Det er så artig at dere skal ut til hele landet. Dere er skikkelig gode ambassadører for hele Verdal. Gratulerer alle sammen, avsluttet en stolt ordfører før premieren ble avsluttet med boller og saft.