Fire omkom i trafikken i juli

Fire omkom i trafikken i juli

  • Ingrid Trømborg
  • 01.08.2019
Hittil i år har 54 personer mistet livet i trafikken mot 55 personer i samme periode i fjor. I juli i fjor omkom det 10 personer.

– Juli har historisk sett vært en måned med mange ulykker i trafikken, og vi fryktet en juli med langt flere omkomne. Vi har ikke opplevd færre enn et tosifret antall omkomne i juli måned siden 1954. Så er det viktig å huske på at dette er mye mer enn tall og statistikk. Det handler om mennesker og for de som har mistet sine kjære i trafikken er det liten trøst i en generell nedgang, sier fungerende kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk, Christoffer Solstad Steen.

Sommeren er langt fra over

I juli omkom det en bilfører, en bilpassasjer, en syklist og en MC-fører.

– Fortsatt er det for mange som mister livet i trafikken og vi har hatt flere alvorlige ulykker med hardt skadde også denne sommeren. Likevel kan det forekomme uforklarlige svingninger fra måned til måned, så det er all mulig grunn til å opprettholde og forsterke det viktige forebyggende trafikksikkerhetsarbeidet, sier Solstad Steen.

Sommeren er langt fra over, og Trygg Trafikk ber alle ta det med ro nå på tampen av sommeren.

– Sommeren har virkelig slått inn for fullt nå og da er det ekstra viktig at vi holder hodet kaldt i trafikken. For høy fart i sommermånedene er en av de vanligste årsakene til de alvorligste ulykkene. Ikke la deg friste av verken risikofylte forbikjøringer eller for høye hastigheter, sier Solstad Steen.

Det nærmer seg skolestart

Skolestart er rett rundt hjørnet og da er det mange ferske og uerfarne trafikanter som skal ut i trafikken.

– Første skoledag er en stor dag for de aller fleste, og mange spente barn skal gå til skolen for første gang. Husk at barna har et helt annet handlingsmønster enn oss voksne og de klarer heller ikke å høre hvilken retning lyden kommer fra. Vær ekstra årvåkne og la skolebarna våre få en trygg og god skolevei, avslutter Solstad Steen.

Christoffer Solstad Steen
Christoffer Solstad Steen Pressesjef
Unni Knutli
Unni Knutli Spesialrådgiver
Steng