I mars omkom 8 personer i trafikken

I mars omkom 8 personer i trafikken

  • hansen@tryggtrafikk.no
  • 01.04.2022
Det var 3 kvinner og 5 menn som mistet livet i trafikken i mars. Innlandet ble hardest rammet denne måneden med 3 dødsfall. De øvrige ulykkene er rapportert fra Agder, Oslo, Rogaland og Viken.

Så langt i år har 13 personer mistet livet i trafikken, mot 14 i samme periode i fjor. På vei mot målet om null drepte og hardt skadde har vi et mål om maksimalt 50 omkomne i 2030. Det er bare 8 år til. Vi har med andre ord en kjempejobb som må gjøres de nærmeste årene.

– Hvert eneste dødsfall er totalt uakseptabelt, og vi må alle bidra. Vi har ingen å miste, sier seniorrådgiver Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk.

Påsken kommer sent i år

Snart er det påskeutfart, og vi kan alle gjøre vårt for at denne skal skje uten alvorlige ulykker. Stor utfart krever en våken sjåfør. Påsken kommer sent i år, men føret kan likevel være vanskelig å håndtere. Det kan fortsatt komme kalde netter som fører til speilblank veibane mange steder.

– Avpass farten etter kjøreforholdene og fokuser på kjøringen. Ønsket om å komme fort fram og starte ferien trigger mange til å være for tung på pedalen. Ta gode pauser og strekk på beina. Ta det med ro og kom vel fram, avslutter Johansen.

Bård Morten Johansen
Bård Morten Johansen Fagsjef trafikksikkerhet
Cecilie Bryner
Cecilie Bryner Avdelingsleder kommunikasjon og kampanjer
Steng