En hest er også et kjøretøy

Märtha Louise slo av en prat med rytterne som deltok i demonstrasjonen.

– Denne saken er superviktig å stille opp for. Å kjøre eller ri hest på trafikkerte veien kan være et sjansespill. Jeg har selv opplevd biler i full fart forbi meg når jeg har ridd ute i trafikken, uttalte Märtha Louise til Trønder-Avisa denne kvelden.

Les mer om dette arrangementet i artikkelen Vellykket start for Hest i Trafikken skrevet av Frøydis Barstad fra prosjektet «Hest i Trafikken».

Trafikkreglene finner du her hos Lovdata.

Det var stort engasjement både hos debattpanelet og tilhørerne i salen under det åpne møtet. I panelet satt (f.v.): Kåre Robertsen fra Nord universitet, Audun Vårvik fra politiet, Bjørg Reitan fra NAF, Marianne Mittet Solbraa fra Trygg Trafikk, Heidi Greni fra Senterpartiet, Tormod Overland fra Fremskrittspartiet, Kirsti Leirtrø fra Arbeiderpartiet, Geir Kvamsvåg fra Hest360, Kari Heistad fra Norges Rytterforbund og Asbjørn Opdal fra Det Norske Travselskap.

Prosjektet Hest i Trafikken er initiert av Trøndelag Hesteeierforening/Norsk Hesteeierforbund, og en rekke aktører innen trafikk og hest er med på laget. Målet med prosjektet er å bevisstgjøre allmenheten rundt temaet hest i trafikken, få emnet inn i trafikalt grunnkurs, som en del av kjøreopplæringen og i utdanningen av trafikklærere, og å påvirke lovgivende myndigheter.

Steng