Trafikksikkerhet er evighetsarbeid

Trafikksikkerhet er evighetsarbeid

  • Miriam Kvanvik
  • 25.04.2017
- Å miste noen i trafikken er så uendelig vondt. Jeg har mista mange. Det skjer når man minst venter det og det er folk man aldri får sagt farvel med. Det sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen på Trafikksikkerhetskonferansen.

Rundt 790 mennesker omkom eller ble hardt skadet i trafikken i 2016. Nedgangen i antall hardt skadde og omkomne er formidabel, men det hjelper ikke de familiene som har mistet noen for alltid og der stolen alltid vil stå tom. Over hundre familier mistet noen i fjor. Det kan skje alle.

– Å miste noen i trafikken er så uendelig vondt. Jeg har mista mange. Det skjer når man minst venter det og det er folk man aldri får sagt farvel med. Det gir en smerte som er stor og annerledes enn når man mister noen i sykdom. Og så er det de som overlever men som blir hardt skadet for resten av livet. Det preger både den enkelte, familiene og samfunnet rundt, sier Solvik-Olsen og fortsetter:

– Ta den enkle forsikringen med å klikke på plass setebeltet. Hold fartsgrensen. Ikke kjør rusa. Dette er ting vi selv styrer, men som likevel går galt. Trafikksikkerhet blir vi aldri ferdig med. Det er et arbeid som aldri tar slutt.

 

Steng