2 personer omkom i trafikken i januar

I årets første måned mistet 2 personer livet på norske veier. Trygg Trafikk oppfordrer trafikantene til å være varsomme på vanskelig vinterføre.

Det var to menn som mistet livet i januar. Det er færre enn samme måned i fjor da 6 personer omkom. Siden 2010 har i snitt over 10 personer mistet livet i trafikken i januar. – Selv om det er færre omkomne enn vi har sett i januar tidligere så betyr to omkomne at det er mange pårørende som har fått en forferdelig start på det nye året. Vi må jobbe ufortrødent for å få ulykkestallene ned også i 2022, sier Bård Morten Johansen, seniorrådgiver i Trygg Trafikk.

Advarer mot vanskelig vinterføre

Det er fortsatt vinterføre i deler av landet og det er flere typiske utfartshelger i tiden framover. Det har stedvis kommet mye snø og temperaturene er skiftende. Å avpasse farten til forholdene er det beste man kan gjøre for å minske ulykkesrisikoen på norsk vinterføre. – Husk at det kan være svært glatt selv om veien ser bar ut eller om det er snødekke. Avpass farten etter forholdene og vær ekstra varsom inn mot svinger. Hold også god avstand til andre biler, syklister og fotgjengere, sier Johansen. – I tillegg til lav fart er det også viktig å sørge for god sikt. Skrap ruter og lykter fri for is og snø. For fotgjengere er det aller viktigste å være synlige for andre, avslutter Johansen.