I mars mistet 14 personer livet i trafikken

Den negative utviklingen med omkomne i trafikken fortsetter, viser den foreløpige oversikten etter mars. Så langt i år har 22 mennesker mistet livet, mot 13 på samme tid i fjor.

Med 14 omkomne blir dette den verste marsmåneden siden 2010.

– Dessverre har vi fått en veldig dårlig start på året når det gjelder trafikksikkerhet. Antall drepte i mars har vært en sterk medvirkende faktor. Med relativt få omkomne i januar og februar er det urovekkende at vi får en måned med så mange omkomne. Vi kjenner ikke til årsakene ennå, men vi registrerer at halvparten omkom i møteulykker, fastslår Bård Morten Johansen, fagsjef trafikksikkerhet i Trygg Trafikk.

Størst økning blant omkomne mellom 45 og 65 år 

Om lag halvparten av de omkomne så langt i år var mellom 45 og 65 år.

– Det er størst økning blant de godt voksne. Men vi mistet også et skolebarn og to tenåringer denne måneden. Arbeidet med å sørge for best mulig trafikksikkerhet for de yngste er noe av det viktigste vi gjør. Dette er den verst tenkelige påminnelsen om akkurat det. Fortsatt er 2019 det eneste året barn ikke mistet livet i trafikken, fortsetter Johansen.

Forventer stor økning i antall tohjulinger i tiden fremover

Vi har allerede hatt omkomne på MC og elsparkesykkel i år. Og nå som våren er på vei, er det mange som klargjør sykler, sparkesykler og motorsykler.

– Bilister må forvente å se langt flere tohjulinger i trafikken fremover. Da er det viktig å følge med i blindsoner og bruke speilene ofte. Når vi ikke forventer å se tohjulinger, er det også vanskeligere å oppdage dem. Og sist, men ikke minst: Ikke driv med andre ting mens du kjører, avslutter Johansen.