Reisetips til høstferien

Til kysten, til skogs eller fjells? Uansett hvor du skal i høstferien, er det smart å ta det rolig i trafikken. Her får du noen gode tips på veien fra Trygg Trafikk.

Når skolene stenger dørene i uke 40 og 41, benytter mange sjansen til å reise på tur. Noen drar til sydligere strøk, men de fleste blir hjemme eller koser seg på hytter eller hotell. Økt ferietrafikk på veiene gir uansett grunn til å være ekstra oppmerksom. –  Husk å ta det med ro og slapp av selv om du er utålmodig etter å få noen fridager. Hold fokus på veien, tilpass farten og unngå stressende forbikjøringer, sier kommunikasjonssjef Ann-Kathrin Årøen i Trygg Trafikk.

Fem ferietips fra Trygg Trafikk:

1. Bruk beltet riktig: Beltet skal ligge stramt over hoftene og over skulderen. Ta av tykke jakker slik at beltet ligger så tett på kroppen som mulig. Pass på at barna ikke har beltet under armen. 2. Hold farten nede og avstanden oppe: Hold god avstand. Husk at bremselengden på glatte høstveier kan være fire ganger så lang som på tørr asfalt. Er været og føret dårlig må du kjøre under fartsgrensen. 3. Hold fokus: En av tre ulykker skyldes uoppmerksomhet. Konsentrer deg om kjøringen, og ikke om mobilen, kaffekoppen eller passasjerene. Å taste eller surfe på mobilen mens du kjører er som å kjøre med bind for øynene. 4. Se og bli sett: Vask frontruta både utvendig og innvendig, og sørg for at billyktene er hele og rene. Høstmørke med fuktig veibane, regn, tåke og lys fra andre kjøretøy krever god sikt. 5. Bruk refleks: Refleks reduserer risikoen for å bli påkjørt med hele 85 prosent! Husk å feste refleks til alt yttertøy og vesker. Refleks som ligger i skuffen redder ingen liv. Kontaktperson: Ann-Kathrin Årøen, kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk, mob. 414 05 246, aroen@tryggtrafikk.no