Ta ”EU-kontroll” på sykkelen

Sykkelsesongen er i full gang. Før du kaster deg på sykkelen bør du sjekke ut Trygg Trafikks ti tips til sikker og forskriftsmessig sykkel.

Mange barn og voksne henter nok sykkelen ut av garasjen og setter seg på setet uten å sjekke at sykkelen er i god forskriftsmessig stand. Slurver du med vedlikehold og utstyr kan de øke risikoen for ulykke og at du har en sykkel som ikke er lovlig. Det sier kommunikasjonssjef Ann-Kathrin Årøen i Trygg Trafikk.

Ta ”EU-kontroll” på sykkelen

Hun mener alle sykler bør gjennom en skikkelig årlig ”EU-kontroll” før den tas ut på veien. – Alle bør legge inn full vårsjekk før de starter opp sykkelsesongen, både på egen og på barnas sykkel. En full kontroll av sykkelen tar ikke mer enn 5-10 minutter. Det er en god investering både mot skrubbsår, ulykker og farlige trafikksituasjoner, sier  Årøen. Sykkelen din er et kjøretøy, og det er krav til hva som skal være i orden før du legger ut på tur. Mange er ikke klar over at det er lovpålagt med både refleks og lykt på sykkelen. Nye sykler selges ofte uten dette, og du må selv huske å kjøpe utstyret. Sykler du uten refleks og lys når det er mørkt kan du faktisk få forenklet forelegg på 900 kroner.