Unni Askeland designer refleks

Kunstner Unni Askeland ønsker at alle skal bli sett, og har laget reflekser til årets Refleksdag 18. oktober.

– Hvem kan si nei til å være med på å redde liv, spør Askeland. Hun synes det har vært moro å designe årets refleksdagsreflekser, og at det er en ære å få gjøre det. Askeland legger til at hun har stor sans for Pushwagner som laget fjorårets reflekser. Unni Askeland forteller at hun alltid har brukt refleks, det samme har barna hennes, og nå de tre barnebarna. – Hos oss er refleks en selvfølge, både for voksne og barn, sier Askeland.

Torsdag 18. oktober

Askeland angrer på at hun ikke har tatt vare på de gamle, harde refleksbrikkene hun hadde som liten. Selv har hun designet to hengereflekser, som også finnes som klistrereflekser, og en slap-wrap for Trygg Trafikk til årets refleksdag 18. oktober. Formene hun har valgt er øyet som ser og munnen som snakker. Målet med Refleksdagen er å øke bruken av refleks, og å få ned antall fotgjengerulykker. – Det aller viktigste er at du lyser i mørket og blir sett, sier Askeland, som synes refleksene ble enda finere enn hun hadde trodd. Hun har ikke tidligere jobbet med refleksmateriale, og synes det er kjempekult med samarbeid på tvers av fagfeltene. – Det er flott at Unni Askeland er så engasjert, og at hun viser samfunnsansvar. De siste årenes samarbeid med Pushwagner og Magne Furuholmen, viser at kunstnerne hjelper oss til å få økt bevissthet og oppmerksomhet rundt bruken av refleks, sier Kari Sandberg, direktør i Trygg Trafikk.

Voksne forbilder

Den nasjonale Refleksdagen er et viktig bidrag for å øke bruken av refleks. Trygg Trafikk oppfordrer politiet, Statens vegvesen, fylkeskommuner, kommuner, bedrifter og frivillige organisasjoner til å bidra til å gjøre Refleksdagen kjent, samt markere dagen med ulike aktiviteter, som ved å gi de ansatte reflekser og informasjon om hvor viktig det er at voksne bruker refleks. Trygg Trafikk håper at vedvarende informasjonsarbeid og økt tilgjengelighet får flere til å bruke den lille livredderen. Trygg Trafikks arbeid med Refleksdagen er et samarbeid med SpareBank 1 Forsikring.

Om Askeland

Unni Askeland har utdannelse fra Oslo Tegne- og Maleskole, Kunstskolen i Kabelvåg, Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo, Vestlandets kunstakademi i Bergen og Statens Kunstakademi i Oslo. Unni Askeland har hatt en rekke separatutstillinger og deltatt på Høstutstillingen, Østlandsutstillingen og Norske Bilder. Askeland har også vist bilder i Göteborg, København, Amsterdam og New York. Alle refleksene kan bestilles på Reflexprodukter