Vebjørn Sand er årets refleksdesigner for Trygg Trafikk

Årets refleks fra Trygg Trafikk er designet av Vebjørn Sand. Vebjørn har hentet inspirasjon fra sin egen kunst til designet.  

Hver høst lanserer Trygg Trafikk og Fremtind Forsikring nye reflekser designet av noen av Norges mest kjente designere og kunstnere. I år tarVebjørn Sand tar over stafettpinnen etter profiler som Pushwagner, Nicolay Aamodt, Kygo og Moodsof Norway.  Vebjørns reflekser er både lekne og elegante på samme tid. Dette er reflekser som passer til alle – uansett alder.Vi håper det kan bidra til at enda flere bruker refleks i mørket, sier Ann-Helen Hansen i Trygg Trafikk. – Jeg fikk nærmest følelsen av ærbødighet da jeg ble spurt om å bli årets refleksdesigner. Vi går ofte i våre egne bobler når vi ferdes i det offentlige rom og trafikken, og er dermed mindre oppmerksomme på farene rundt. Derfor er det er viktigere enn noen gang å bli sett. Refleks kan utgjøre forskjellen som redder liv, sier kunstner Vebjørn Sand. 

Helårssyklisten Vebjørn Sand 

Vebjørn Sand vet av erfaring hvor viktig det er å synes i trafikken.  

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg er syklist hele året, og daglig opplever jeg hvor livsviktig det er at jeg er godt synlig. Med refleks blir du en «lysbærer» – for deg selv og for andre, sier Sand. Årets reflekser består av en slapwrap med pingviner, en hengerefleks med pingviner og en hengerefleks med en blålig rose. Inspirasjonen er hentet fra hans møte og opplevelse av Antarktis og arbeidet med kunstinstallasjonen Roseslottet. Designet er moderne, lekent og passer til både store og små refleksbrukere. 

Husk refleksdagen 15.oktober! 

Refleksdagen er den tredje torsdagen i oktober og i år markeres refleksdagen over hele landet torsdag 15.oktober. Refleksdagen markeres i alle fylker, på arbeidsplasser, skoler, i media og på gata. Målet er å oppfordre til at flere bruker refleks i mørket og forhindre ulykker. – Dette er dagen for å ta frem refleksene og feste dem på alle ytterklær, vesker og bager. Legg også noen refleksbånd tilgjengelig i gangen. Da er det mye lettere å huske på veien ut, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind Forsikring.