Lager verdens beste trafikklubb for barn

– Barnas Trafikklubb er verdens eldste trafikklubb for barn. Nå har vi også som mål at den skal bli verdens beste, sier Marie Zangenberg.

Sammen med resten av kollegene i Trygg Trafikk har hun jobbet knallhardt med relanseringen av klubben. Nå er det meste på plass og Zangenberg reiser i disse dager land og strand rundt for å fortelle om endringene og ikke minst alt det nye klubben har å by på.

– Det er fantastisk gøy å jobbe med! Vi ønsker at barna skal få den samme klubbfølelsen som de fikk da klubben hadde sin storhetstid på 60- og 70 tallet. Men nå er tiden en annen og vi må treffe barna på helt andre arenaer og på andre flater. Derfor har vi brukt mye tid på research og forberedelser, forteller Zangenberg.

Må treffe barna der de er

I følge tall fra SSB går over 90% av barn i alderen 3- 6 år i barnehage og at oppholdstiden er i snitt 41 timer.

– Vi må møte barna der hvor barna er. Svarene på undersøkelsene våre viser at barnehagen er et utmerket sted for å lære de minste om trafikksikkerhet. Gjennom barnehagen når vi barna, foreldre og de som jobber der, sier hun.

Det kom også frem at ansatte i barnehagen hadde et sterkt ønske om et pedagogisk opplegg i arbeidet med å lære de minste om trafikksikkerhet. Derfor har en av hovedsatsningene i arbeidet vært å utarbeide aktiviteter og materiell som skal gjøre det spennende og lærerikt for barna, samtidig som det sikrer en pedagogisk tilnærming.

– Vi har laget en nettside med ferdig pedagogiske opplegg som barnehagene lett kan ta i bruk. Der finner man aktiviteter tilpasset årstidene. Noen aktiviteter er for eksempel ulike oppdrag som refleksjakt, hva man skal gjøre i lyskryss og andre ting som vi voksne tar som en selvfølge. Hvert oppdrag har et mål og det er lagt opp til et klubbmøte før og etter hvert oppdrag der man snakker med barna om hva som skjer, forteller Zangenberg.

Ny populær frontfigur

En hovedattraksjon er klubbens nye frontfigur, Lyset. Det er et levende trafikklys som gjennom morsomme påfunn og samspill med barna lærer de minste om hva som er trygt i trafikken. Medlemskapet i klubben er gratis og tilbakemeldingene har vært svært gode.

– Hvis gode holdninger legges tidlig, gjerne når barna er mellom 3 og 6 år, har barna et unikt utgangspunkt for læring. Det handler om å gi barna kunnskap, trene på ferdigheter, og ikke minst at vi voksne må være gode rollemodeller, sier hun.

Vil du vite mer om barnas trafikklubb? Klikk deg inn her www.barnastrafikklubb.no