Underveis Designmanual

Hva er Underveis?

I kampen for å nå nullvisjonen – ingen drepte og hardt skadde – er hele samfunnet og alle trafikanter med på laget. Underveis er en digital læringsressurs hvor elevene kan lære mer om trafikkrelaterte emner gjennom ulike filmer, quizer, refleksjonsoppgaver, tester og konkurranser.

Fargepalett

Fargepaletten til Underveis bygger på Trygg Trafikks hovedpalett og støttefarger. Vektingen av farger er viktig for å differensiere Underveis fra Trygg Trafikk.

Hovedpalett

Hovedfargene er bærende i alt materiell.

Støttefarger

Støttefargene gir muligheter for et ungdommelig og spennende uttrykk i illustrative bruk.

Typografi

Oblik

I markedsføringsmateriell for Underveis benyttes Oblik. Dette er en særpreget font med et moderne, avrundet og vennlig uttrykk, og med høy grad av lesbarhet. Den finnes i flere vekter fra Light til Black.

Lato

Fonten Lato brukes i webversjonen av Underveis med interaktive oppgaver.

Emojis

Emojis benyttes i for å skape et mer spennende og ungdommelig språk og uttrykk. Pass på så emoji-bruken ikke blir overdrevet. Emojis kan enten hentes fra et emoji-tastatur eller fra emojipedia.org. Noen av de mest relevante og brukte emojiene er tilgjengelige i teksten under, marker og kopier de som er ønskelig å bruke.

☝️ 👇 👉 👈 👌 👏 👋  😃 😌 😔 🤨 💁‍♀️

🔉 🎬 ▶️ ✓  ✨ 🚗 💨 🛵 🏍️ 🚶

🍷 🍺 ⚠️ ❗ ❓ 🆘

Mønsterelementer

Det er utviklet en rekke mønsterelementer som kan brukes som dekor og merkevaremarkør i ulike komposisjoner. Mønstrene kan brukes i ulike størrelser, farger m.m.

Last ned redigerbar vektorfil

Last ned PNG filer

Illustrasjoner

Det er utviklet ulike illustrasjoner til informasjons- og markedsføringsmateriell. Disse kan benyttes videre eller det kan lages nye illustrasjoner i samme stil.

Last ned redigerbar vektorfil

Karakterer

Det er utviklet en rekke karakterer brukt i animasjonsfilmer og annet materiell.

Last ned alle karakterer

Last ned redigerbar vektorfil

Emosjoner i trafikken

Det er produsert en rekke filmer om emosjoner og hvordan de kan påvirke vår adferd i trafikken. Det er laget totalt 10 filmer, de kan lastes ned nedenfor.

Last ned alle filmene

Last ned prosjektfiler