Skiboks og takstativ

Ekstra oppbevaringsplass er gull verdt for mange som skal ut på kjøretur. Da kan enten en skiboks eller et takstativ gjøre nytten, men det er noen huskeregler du bør følge.

Det finnes mye tilbehør som gjør både lastingen og sikringen av det du skal ha med på turen enklere. Eksempler på dette er: 

  1. Lastestropper 
  2. Beskyttelsesnett 
  3. Lasteholdere 
  4. Takstativ 
  5. Takbokser 

Står du på ski, spiller golf eller dykker, er det greit at du bruker utstyr som er utformet spesielt til ditt sportsutstyr. Har du riktig tilbehør, kan du frakte alt fra kano, ski, sykkel til surfebrett på en enkel og sikker måte. 

Skiboksen egner seg best for lette gjenstander

Skiboks på taket gir ekstra plass, men den egner seg best til lette gjenstander. En tung skiboks endrer bilens kjøreegenskaper dramatisk. Dette gjelder spesielt i svinger. Det skal stå i bilens instruksjonshefte hvor tung last du kan ha på taket. 

Husk at du må stramme til skruene på skiboksen med jevne mellomrom. Dette må du gjøre for å unngå at skiboksen løsner fra biltaket og treffe bilen bak deg. 

Jente sitter i bagasjerommet med kofferter og annen bagasje.

Pakking av bagasje

Har du løse gjenstander i bilen kan det få fatale konsekvenser om uhellet først er ute. Her finner du tips og informasjon om hvordan du best mulig sikrer bagasjen.

Slik sikrer du bagasjen