Sykkelhjelm 

Riktig bruk av en en god sykkelhjelm er det beste du kan gjøre for å ta vare på deg selv når du sykler. En god sykkelhjelm er både lett å finne og lett å holde i god stand – og holder deg beskyttet mot den vanligste og mest alvorlige sykkelskaden. 

Opp mot 80 prosent av alvorlige skader syklister opplever skyldes smell og støt mot hodet. Bruk av sykkelhjelm er dermed den beste beskyttelsen du har som syklist. 

I artiklene nedenfor finner du alt du trenger å vite om hvorfor en god sykkelhjelm skal være på plass når du ruller av gårde og hvordan sykkelhjelmen skal sitte for å beskytte deg skikkelig

Den norske hjelmtesten

I den norske hjelmtesten legger vi vekt på sikkerhet og hjelmene er rangert etter hvor god beskyttelse de gir. Trygg Trafikk har sammen med Tryg Forsikring testet sykkelhjelmer for voksne hos RISE Research Institutes of Sweden.

Her finner du testresultatene og informasjon om hvordan den norske hjelmtesten er gjennomført

Den norske hjelmtesten for barn

Trenger barnet ny sykkelhjelm? I 2022 testet vi en rekke av de mest populære sykkelhjelmene på det norske markedet. Testen viste at det var store forskjeller på pris og hvordan de beskytter ved et fall.

Her finner du den norske hjelmtesten for barn