Sykkelhjelm

Riktig bruk av en en god sykkelhjelm er det beste du kan gjøre for å ta vare på deg selv når du sykler. En god sykkelhjelm er både lett å finne og lett å holde i god stand – og holder deg beskyttet mot den vanligste og mest alvorlige sykkelskaden.

Opp mot 80 prosent av alvorlige skader syklister opplever skyldes smell og støt mot hodet. Bruk av sykkelhjelm er dermed den beste beskyttelsen du har som syklist.

I artiklene nedenfor finner du alt du trenger å vite om hvorfor en god sykkelhjelm skal være på plass når du ruller av gårde og hvordan sykkelhjelmen skal sitte for å beskytte deg skikkelig.

Er'e så farlig a?

Samarbeidspartner

Mot et felles mål

Tryg har i mange år støttet Trygg Trafikks arbeid med opplærings- prosjekter og innsats for sikker sykling. Siden 2017 har vi hatt et felles fokus på økt bruk av sykkelhjelm gjennom digitale kampanjer og mediedekning. Målet er å skape økt oppmerksomhet rundt trygg bruk av sykkel og øke hjelmbruken blant hverdagssyklisten.

Aktuelt om sykkelhjelm

2 av 10 bruker aldri hjelm

2 av 10 bruker aldri hjelm

Selv om flertallet av norske syklister bruker sykkelhjelm, innrømmer 2 av 10 at de konsekvent aldri bruker hjelm. Det viser en fersk undersøkelse fra Trygg Trafikk. – Det er for mange, sier Trygg Trafikk.

Publisert: 14.05.2021

Les mer her. 

Fem råd for trafikksikker sykling om våren

Fem råd for trafikksikker sykling om våren

Våren er her og flere finner fram syklene sine. Nå trengs det tiltak rundt utbedringer, drift og vedlikehold av veinettet for å gjøre det trafikksikkert å ferdes på veiene, også for syklistene, mener Trygg Trafikk.

Publisert: 30.03.21

Les mer her.

7 av 10 vil ha sykkelhjelmpåbud

7 av 10 vil ha sykkelhjelmpåbud

72 prosent av alle nordmenn ønsker sykkelhjelmpåbud for alle. Det kommer fram i en undersøkelse fra Trygg Trafikk og Tryg Forsikring.

Publisert: 28.07.20

Les mer her.