Inspirerende på innovasjons Camp

Ungt Entreprenørskap arrangerte Innovasjons Camp ved Egge ungdomsskole i ei hel uke i februar. Over 300 ungdommer ved skolen fikk prøve seg som gründere, og Trygg Trafikk Trøndelag deltok som en av flere aktører.

For vår del bestod uka i å delta på Kick off mandag, veiledning onsdag og være jury på fredag. Ei innholdsrik uke der vi var så heldige å få møte mange kreative, engasjerte og flotte ungdommer.  

Elevene kunne velge mellom disse to problemstillingene fra Trygg Trafikk:  

  1. Hvordan kan dere som ungdommer bidra til å redusere antall ulykker, slik at ingen mister livet eller blir alvorlig skadet i trafikken? Her velger dere selv hvor dere vil fokusere.  
  2. Hvordan kan vi sikre at alle er oppmerksomme og ikke benytter mobiltelefon eller holder på med andre ting som tar bort oppmerksomheten fra det å være «bilfører» når man ferdes i trafikken?  

12 grupper valgte en av våre problemstillinger, og EPA traktor vs. mopedbiler ble et hett tema. I tillegg kom det flere gode ideer for å holde mer fokus ved kjøring. Vinneren hos Trygg Trafikk ble ei jentegruppe med ideen om «Trygghetsboksen». En boks man legger mobilen i når man setter seg i bilen, og mobilen blir fastlåst under kjøringen.  Ungdommene hadde laget egen logo, slagordet «Vær voksen – kjøp trygghetsboksen», og utarbeidet en prototype i leire. De argumenterte godt for sitt produkt, og det var en gruppe som samarbeidet veldig bra. Gratulerer! 

Foto og tekst: Barbro Formo Hanssen