Tryg Forsikring

I mange år har Tryg Forsikring støttet Trygg Trafikks arbeid med å sette fokus på sikker sykling. Målet med samarbeidet er å øke oppmerksomheten rundt trygg bruk av sykkel og el-sparkesykkel, og viktigheten av å bruke hjelm – selv for hverdagssyklistene.

Sikkerhet på to hjul

Undersøkelser viser at kun 60 prosent av alle syklende bruker hjelm, og tallene er enda lavere for de på el-sparkesykkel. Det synes vi ikke er godt nok. Å bruke hjelm er den beste garantien du kan få for å unngå alvorlige hodeskader ved uhell. Derfor jobber vi sammen med Trygg Trafikk for økt fokus på sykkelsikkerhet for «hverdagssyklisten». De som sykler eller sparker til skolen, jobb eller butikken, og ikke som en del av en treningsøkt. Syklistene er mer utsatt for alvorlige skader enn bilister, og konsekvensene er mye, mye større for de på to hjul enn de på fire hjul.

-Hjelm er et viktig sikkerhetstiltak for syklisten. Gjennom kampanjer og medier vil vi formidle dette budskapet – og vi håper du finner det like meningsfylt som oss, sier Astrid Skaali Wolden Trygs representant i Fagstyret Trafikksikkerhet.

Verre er det ikke