Syklende på smal sykkelvei i grønne omgivelser på solskinnsdag

Sykkel og elsykkel

Sykling er både miljøvennlig, morsomt og effektiv. Samtidig krever det å rulle på to hjul oppmerksomhet, skikkelig utstyr og at du tar både din egen og andres sikkerhet på alvor når du er ute i trafikken.

Kjenn trafikkreglene 

Som syklist er det viktig å vite at du generelt er definert som «kjørende». Det betyr at du for det meste skal oppføre deg som en bil, inkludert å følge skilter og å holde fartsgrensen. Her kan du se hvilke lover og regler som gjelder for deg som sykler. som gjelder for deg som sykler.

Beskytt hodet

De aller fleste alvorlige skader som rammer syklister er støt mot hodet. Dermed blir bruk av en god sykkelhjelm det viktigste du kan gjøre for å ta godt vare på deg selv i trafikken. 

Her kan du lese om hvorfor en god hjelm skal være på plass når du sykler. Les også viktige råd om hvordan hjelmen skal sitte, og hvordan du finner den rette sykkelhjelmen. 

Vær en klok syklist

Du kommer langt på to hjul om du har et klokt og bevisst forhold til det å sykle. Her kan du lese et utvalg kloke tips for deg som er glad i sykkelen, og her kan du lese alt om hvordan du bør gå frem for å ha gode sykkelopplevelser om vinteren. 

Lære barn å sykle? 

Her får du våre beste tips til hvordan du velger riktig sykkel, hvordan hjelmen skal sitte og hvordan du går frem for å lære barn å sykle. 

Gå eller sykle til skolen

Når barn bør gå alene til og fra skolen, avhenger både av skoleveien og barnas modenhet. Før barna går alene, bør dere øve på skoleveien.