Bidle av bro i solnedgang over en elv.

Trygg Trafikk Buskerud

Vårt mål i fylket er at folk skal ta klokere valg i trafikken, slik at antall ulykker fortsetter å gå ned.

Trygg Trafikks kjernevirksomhet er knyttet til trafikkopplæring av barn og unge, informasjon om risikofaktorer og bruk av sikkerhetsutstyr.

Sammen med fylkeskommunen jobber vi nå aktivt for å få alle kommunene til å bli godkjent som trafikksikre kommuner. Den godkjenningen er kvalitetsstempelet på et godt trafikksikkerhets-arbeid i kommunen.

Trygg Trafikks arbeid er kunnskapsbasert og uten andre interesser enn å fremme trafikksikkerhet.

Besøksadresse: Hauges gate 89, 3019 Drammen
Postadresse: Postboks 3563, 3007 Drammen

Det nye samordningsorganet for trafikksikkerhet i Buskerud var samlet til oppstartsmøte 8. mai. Drammens- og Hallingdalsregionen var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Nytt forum skal styrke trafikksikkerhetsarbeidet i Buskerud

Samler de mest sentrale aktørene for trafikksikkerhet i fylket. – Dette gleder vi oss til! Alle som er samlet i det nye forumet vil det beste for trafikantene, uavhengig om trafikantene går, sykler eller kjører bil, sier Knut André Svensbråten (Frp).

Skuespillerne fikk utdelt en takkegave for innsatsen. Fra venstre: Lena Westrum, Olaf Johannes Krokli, Maja Darre Eriksen, regissør Åsmund Janøy, Maria Jørgensen, Kasper Aasen og Onkel Snorre spilt av Erik A. Schjerven. Han har med seg lille Harriet på rundt 1 år. Foto: Nina Gjervik / Trygg Trafikk

Onkel Snorre tar med trafikksikkerhet i leken på SFO

På Krokstad barneskole i Drammen ble det holdt en storslått premierefest for filmserien Onkel Snorre – en milepæl i trafikksikkerhetsopplæringen på SFO.

Elever som sitter på ppulter og ser på en aktivitetsmatte som ligger på gulvet.

Trygg Trafikk på besøk hos lærerstudenter!

Lærerstudentene setter trafikksikkerhetsarbeid på timeplanen. Studentene ved Universitet i Sørøst-Norge fikk lære om pedagogikk, trafikksikkerhet for barn og teste ut ulike gratis ressurser på nettet som Trygg Trafikk tilbyr.

Superduo samlet trådene for en mer trafikksikker kommune

Flesberg kommune kan fra januar 2023 skilte med status som godkjent Trafikksikker kommune, bokstavelig talt. Kommunens etater har satt sine lovpålagte tiltak for best mulig trafikksikkerhet i system. Med en slik bevisstgjøring kan de 2 730 (30.09.22) innbyggerne nå ferdes tryggere lokalt. Og tilreisende, naturligvis.

Grafittihjerte i grønt på steinvegg.

Hjertesone – tryggere vei

Målet med Hjertesone er å lage trygge omgivelser rundt skolen. I skolens nærområde ønsker vi at det skal være så lite bilkjøring som mulig. Derfor er det fint om foresatte lar barna sykle eller gå til skolen dersom dette er mulig. I motsatt fall kan kanskje barnet settes av et lite stykke unna skolen?

Trafikkofrenes dag: – Godfølelsen av å redde liv kan ikke beskrives med ord

– Nødetatene som rykker ut til trafikkulykker spiller en avgjørende rolle i å redde liv. Det kan stå om minutter.

To jenter som sitter tett i tett og holder rundt hverandre.

UNG

UNG er Trygg Trafikks helt egne opplegg til ungdommen. Sammen utforsker vi veiene mot en tryggere fremtid for alle gjennom læring og læring om trafikksikkerhet. Steg for steg, lærer vi hvordan hver enkelt av oss kan ta valg og bidra til et sikrere samfunn. La oss kjøre i gang – for sikkerhetens skyld! 

Logoen til Barnas trafikklubb der maskoten som ser ut som et trafikklys er i midten.

Barnas trafikklubb

Klubben er gratis og har lett tilgjengelig pedagogisk innhold om trafikksikkerhet. Du finner filmserier, øveoppgaver og forslag til praktiske aktiviteter. Innholdet vårt kan enkelt integreres i arbeid med rammeplan, læreplanverket og i hverdagen generelt.

Bilde av gutt på sykkel med sykkelhjelm. Han smiler og er tett på kameralinsen.

Sykkeldyktig

Sykkeldyktig.no skal bidra til at alle barn skal få like muligheter til å skaffe seg gode ferdigheter på sykkel og grunnleggende kunnskap om trafikksikkerhet. Sykkeldyktig er et verktøy for alle lærere i grunnskolen. På sykkeldyktig finner du som lærer det du trenger for å gjennomføre trafikk- og sykkelopplæring fra 4. til 7. trinn i grunnskolen.